nikodim
13. čer 2018
450 

Druhý porod a hrůza v očích

Cekala jsem sve druhe ditko a byla jsem v 39. tydnu. Nic neobvykleho az na to ze prckovy se evidentne ven nechtelo. Cekala jsem priznaky jako v prvnim tehu, typu strevni potize, tlak, nebo aspon klesle brisko, ale vubec nic. Na poslicky se vsazet nedalo, protoze ty jsem mela uz dva mesice. I doktor mi oznamil ze jsem stale zavrena a zadka drzi, ze sam to nevidi driv nez na termin. 

To se mi moc nezamlouvalo, uz sem se citila hrozne, mladsi dcerka me vysilovala a silene sem se bala pripadneho vyvolavani. 

Take musim priznat ze jsem byla trosku ve stresu jestli to vubec poznam 😂 vtipne kdyz se jednalo o druhy porod, ze jo...ale u male to zaclo prasknutim vody a tam to bylo jasny.

Uz 14 dni pred terminem jsem zacala s ruznymy uvolnovacimi cviky, prochazky, malinikovej caj, skorice, sex a podobne. Ale nic zadny naznak.

Pak sem si ale jeden den rekla dost, nepremejslej nad tim a hod se do klidu. To byla akorad nedele. Sli jsme na obed ke tchyni, kde sme prijemne splkli a vecer se nam podarilo ulozit malou a ta hned usnula. Co vic si prat, nez klidnej vecer. Pritel se proto rozhodl me i namasirovat a trochu si zaspasovat a sli sme spat. 

O pul ctvrte rano me zbudili poslici (nic neobvykleho), chodila jsem proto po dome a projistotu pocitala. Byly pravidelne po peti minutach, ale tak to byvalo take casto, zkusila jsem proto teplou vanu. No a vni to preslo uplne. Takze skoro ze slzou v oku jsem sla opet spat. 

Vzbudila me silena bolest bylo akorad pul seste a do toho zvonil priteluv budik do prace. Ten se na me otocil a videl jak se tvarim, ptal se jak jsem na tom a ja mu odpovedela ze me zase trapi poslicci a posla jsem ho do prace stim ze si dam opet vanu. Interval byl znovu po peti minutach jen krom klasickeho tvrdnuti to i docela bolelo.

Pritel odjel kdyz jsem z vany akorad lezla. Bolest neustavala, pockala jsem jeste dva vstahy a pak zvedla telefon stim aby se vratil ze prece ze pojedem.

Pritel vyrazil zase domu a po ceste zburcoval babicku, ktera byla domluvena pro tyto pripady na hlidani male dcerky. Kupodivu babicka dorazila drive a chudak uplne udychana. Ale ja uz mela problem, nemohla jsem se obleci, bolest byla jeste silnejsi a navic se zrychlil interval na 3 minuty. 

Ve ctvrt na sedm jsme nastupovali do auta smer Brno - Obilny trh. 

Jenze co chcete v pondeli rano? Takze nas pred Brnem cekala kolona a ja mela uz interval po dvou minutach. Kolona nastesti rychle popojizdela, ale ja uz dostala hrozny strach, vzdyt to prece nemuzeme stihnout!! Brno rozkopane, vsude zacpa, uz jsem poprosila, aby to vzal po kolejich a objel to. Pritel je vsak poctivka, ale nasel ulici kde jsme to objeli.

Kdyz jsme byly akora na Moravskem namesti, myslela sem ze bolesti vyskocim strechou a hlavne sem mela pocit ze proste uz citim hlavicku. Opet me prepadl ten sileny strach a predstava jak rodim v aute nekde na silnici a ze to proste nezvladnu.

Kdyz jsem zahledla budovu porodnice, padla na me uleva ale stale nebylo vyhrano. Kde zaparkovat? Nic vjeli jsme dovnitr primo pod schody, ktere ani nevim jak, jsem vybehla. Doslova jsem vlitla do cekarny a akorad vysla sestra a ja ji hlasim ze rodim.

Ona netusila jak je to akutni a brala me do kabinky abych se prevlekla ze me vysetri. Pritel mi sundal boty a ja uz volala do ordinace ze musim tlacit. PA me chnapla pod pazi a doslova me odvlekla na porodni pokoj. To dobehl i doktor a jelikoz ja toho nebyla schopna, musel ze me servat obleceni a vyhodit me na luzko. 

V tom zmatku se mi pritel stratil ale nejaka sestricka pro neho utikala se slovy " tatinku rychle nebo to nestihnete!" A mela pravdu, PA pichla vodu, ja sni nahodila zed i jinou sestru. Dvakrat sem zatlacila a malej byl venku!

Krome miminka ze me vyleteli jeste slova pod naporem ulevy "ty vole to byl hukot" na coz sel doktor do kolen. Musim rict ze to bylo tak rychle, ze jeste ted nechapu jak se to odehralo.

Porodni bolesti tedy zacali 5:30 v s 6:15 jsme vyrazeli do porodnice v 7:00 jsme dojeli a v 7:05 se ten muj prcek narodil.

Nejlepsi gol bylo, kdyz jsem to volala sve mamce, ze mi vynadala proc jsme nezavolali, ze jsme na ceste a volam az je hotovo😂😂 rikam a kdy?? 😂😂

Ted se tomu smeji a spousta lidi mi rika, jak mam byt rada, ze to bylo rychli a netrapila jsem se, ale verte ze nikomu nepreji ten hrozny strach ze nedojedem! A v porodnici jsem nahlasila ze pokud budu mit jeste treti dite, tak si zamlouvam luzko uz mesic do predu, abych mela jistotu, ze to stihnu!

Úplně vím o čem mluvíš 😃 ten strach je děsnej, můj chlap jel po kolejích, protože už jsem tlačila a prý smrt v očích. No kdo by ji neměl, představa že někde u chodníku pokrtim naše týden nový auto 😃 taky jsem rodila na Obilnaku a ten vratnej, tak toho jsem myslela že plesknu než nám vysvětlil kde zaparkovat 🤦 úleva že jsem na pozemku porodnice byla obrovská a za pět minut bylo hotovo. A já zas prosila asistentku ať jde uklidnit nastávající maminky do čekárny, protože jsem po vybehnuti schodů padla v čekárně na čtyři a chtěla si sundavat kalhoty a chudery maminky mě chtěly pouštět sednout, jak byly vyplaseny 🤣 ale na ten strach nezapomenu, děs a hrůza

13. čer 2018

Měla jsem to takhle rychle už u první ;) jen porodnici jsem měla pouze 10min a jeli jsme v noci, takže jsme dojeli relativně včas 🙂

13. čer 2018

Ty vole, to byl hukot! To jsi mě dostala, už se tu pár minut chlámu. Ale chápu, že ten strach předtím musel být hrozný. Ať jste zdraví!!!😀

13. čer 2018
nikodim
autor

@zuzanarhiannon dekuji. No ted spetne se tomu taky smeju, ted maj reklamu v dekatlonu na ten stan pro dva 😂 myslim ze by byl idealni na kemping vedle porodnice v devatym mesici 😂😂
Ale opravdu to nebyla moc prca, ten pocit ze nevis jestli to stihnes a kdyz ne jestli to zvladnes sama a taky strach o toho prcka. Jako vedela jsem ze druhy porod byva rychlejsi ale necekala sem ze az tak. Bydlet v Brne tak se to stiha, ale vlastne muzu byt rada ze nebydlim jeste dal...zdrzet se pet minut... No mazec 😉😊

13. čer 2018
Komentář byl odstraněný

myslím,že to je sen každé-mít to rychle za sebou,ale nerozumím tomu,proč píchali tu vodu

13. čer 2018

@nikodim Já jsem manžela ještě před porodem poslala nakoupit (1. porod). Ráno už v bolestech jsem ho poslala do práce, pak přijel, furt bolesti, ale říkala jsem si, že to ještě určitě není ono, tak jel nakoupit. Přijel, já po teplé vaně, samozřejmě už se bolesti nerozehnaly, takže položil tašky a jeli jsme. V porodnici zvoním na zvonek se slovy: Dobrý den, já si teda nejsem jistá, ale asi rodím. A po 3 hodinách hotovo. Tak budu zvědavá na další porod. Díkybohu máme Přerovskou nemocnici jen 15 minut, protože jinak si myslím, že bych taky šílela. Uvidíme.😀

13. čer 2018

Začni psát komentář...

Odešli