1 / 1

    jeee, mám stejnou formičku na rohlíčky a stejný postup 😀 mám ráda stejné tvary 😀 jinak rohlíčky dělám z lískáčů, vosí hnízda z piškotů a dovnitř máslo ušlehané s uvařeným žloutkem a cukrem

    14. pro 2020

    My rohlíčky děláme ručně a jak píše nademnou maminka rohlíčky sz vlašských ořechů a uly dělám piškoty máslo a cukr a náplň dávám třeba pikao

    14. pro 2020
    mzp
    autor

    @luciasek07 tak to jsi krom nás první člověk, který dělá rohlíčky do formiček - do dnes (a to je mi 37) jsem u nikoho neviděla 🙂

    14. pro 2020

    Já jsem tak ráda, že v tom nejsem sama. Od babičky a mámy znám taky z formiček 🙂 Tak používám formičky... (je to takový úhledný 🙂 )

    14. pro 2020

    @mzp já jsem ve svém okolí taky rarita 😀 😀 všichni je motají růčo,ale každý rohlíček jiný tvar 😀 a to já nemám ráda

    14. pro 2020

    @mzp máme ty stejně formicky a používáme je pouze na pracny. Vanilkove rohlicky šoulám v ruce😀

    14. pro 2020

    Tak já zápasím s rohlíčky šoulanými, ale je to každý pes jiná ves...už jsem si zvykla, neumím to, aby byly stejné. Dělám je z mandlí. Vosí hnízda dělám ořechová, takže ořechy, moučkový cukr a bílek.

    14. pro 2020

    Taky mackame do formiček, leta jsme je kvuli tomu nepekli, byl to hroznej opruz to vyklepavat. Ted mame zlepšovák, silikonovy formy od Tescomy 🙂

    14. pro 2020

    @luciasek07 babička je šoulávala ručně a měla vždycky jeden jako druhý. Nechápu, jak to dělala 🙈

    14. pro 2020

    @eeris Jde to z těch od Tescomy lépe? My je taky neděláme do formiček, protože mi nejdou ven...nemám na to nervy

    14. pro 2020

    @ptacektweety Kamarádka je má taky jeden jako druhý, nechápu to...

    14. pro 2020

    @doeik ono se to v nich hlavne pece, takže to vyklopis upeceny a jde to vyborne. Mame dve na rohlicky, dve na pracinky a jinak uz to nepecu.

    14. pro 2020

    @eeris Díky za info

    14. pro 2020

    @eeris a můžu poprosit o foto formy dekuju

    14. pro 2020

    Já tedy peču van. rohlíčky ve formickach. A pak se vyklepnou. Tak to dělala babička nar. r. 1915.

    14. pro 2020

    Rohlíčky ručně a nejčastěji z vlašských ořechů, neboť byly doma. Vosí hnízda taktéž, dovnitř utřené máslo s cukrem a žloutkem a na piškot jako spojku kopeček domácí marmelády. 😉

    14. pro 2020

    rohlíčky ručně, letos z vlašškých jedna dávka a druhá z mandlí (loupaných), úly dělávaly děti, loni zbylo hodně náplně, takže letos se dělat nebudou, jinak já mám hotovo.

    14. pro 2020

    Delala jsem do kovových formiček a pekla v tom... Z vyklepavani jsem mela vzdy popalene prsty, ted mam na vse(rohlicky, orechy, kosicky,...) formy silikonove od Banquetu a to je pohodicka.Do testa davam vlasske orechy... Vosi uly delam z piskotu a a rozbiteho cukrovi a plním maslovym kremem s rumem 🙂

    14. pro 2020

    @vaseli16 já letos dělala "čokoládové rohlíčky" prostě nerezové formičky, plech byl v troubě poslední, troubu jsem vypla a nechala dojít, pak jsem vyndala a znovu chvilku nechat odpočnout (jako bábovku) a pak už byly téměř studené, takže bez rukavice a vyklápěly se samy a formičky čisté, to byla úplná paráda, žádné bouchání a pálení prstů.

    14. pro 2020

    @prodejto ja uz tri roky "neboucham" , ale mam to naprosto v živé pameti jak jsem s tim vzdy hodila a prsty jak byly popaleny😀😀

    14. pro 2020

    @fouskovi Pikao je super napad a i se to musi dobre aplikovat 👍 To zkusim

    14. pro 2020

    Jelikož nemám ráda velké cukroví, tak rohlíčky děláme ručně. Sice více práce, ale nám to tak vyhovuje. A pozitivní je,ze jich je více 😂

    14. pro 2020

    @vaseli16 já si pamatuju, když jsem jako malá míchala čokoládu ve vodní lázni ze sunaru (v té době se těžce rozpouštěl) ruce popálené od horké páry, ale stálo to za to, čokoláda vynikající a lesk jako blesk, ale muselo se to vždy prudce ochladit, nejlépe venku na mrazu, pak to bouchání.

    14. pro 2020

    @lenkabukov mám podobné, sice co kus, to originál, ale aspoň je vidět, že je to ruční výroba a ne žádné stroje.😂

    14. pro 2020

    @prodejto no také mám každý jiný 😂 ale opravdu. 😂 a hlavně mi to pokazil vadný moučkový cukr. Nevím proc, ale na jiném cukroví ho mám krásný bílý a drží a tady nějaký vadný mi udělal takovou krustu 😂🙈

    14. pro 2020
    14. pro 2020

    Vanilkové rohlíčky (s mandlemi) děláme ručně.

    14. pro 2020
    14. pro 2020

    @prodejto Děkujeme ♥

    14. pro 2020
    mzp
    autor

    Holky super, děkuji za reakce, ale tak nějak jsme probraly většinou rohlíčky... 🙂 ukažte vaše úly prosím

    14. pro 2020

    @mzp Za pár dní... 😉

    14. pro 2020

    @mzp to je jeste brzyyyy 😁

    14. pro 2020

    Nenávidím tvarování rohlíčku, tak dělám kuličky, ty se rozpecou na piškoty. Ulky nedělám ve tvaru úlku ale sněhuláku. Na tradice jsem nikdy nebyla a zrovna vánoce mi bytostně vadí. Ja to nejím, chlapovi je tvar fuk a návštěvy sni co jim dám.

    14. pro 2020

    Moje mamka dělá rohlíčky z vlašských ořechů a ručně, její mamka že stejného těsta do formiček a já letos poprvé zkusila z mandlí a do formiček (mám i silikonovou formu, ale tak jsou moc velké ty rohlíčky). A vosí hnízda dělám stejně jako mamka (piškoty, kakao, trochu cukru, máslo a rum a náplň: utřít máslo s cukrem a troškou rumu - já dneska přidala zbytek vlašských oříšků co mi zbyl) a pak dělám ještě kokosová vosí hnízda (ty slepuju rybízovou marmeládou ke kakaovemu piškotu).

    14. pro 2020
    mzp
    autor

    @biton to zní zajímavě - kokosová vosí hnízda. To jsou pak bílá? Mohu recept a postup?

    15. pro 2020
    15. pro 2020

    @jane46 tak já se snažím aby to mohli i děti takže těsto i náplň bez rumu a vajec apod. A tohle máme vyzkoušený a super

    15. pro 2020

    @fouskovi Tak to mame stejne 😉

    15. pro 2020

    @mzp https://www.toprecepty.cz/recept/9108-kokosova-... vždy jsem dělala podle tohoto receptu - ale nyní jsem zkusila dát jen piškoty, kokos, máslo, trošku rumu a cukru 🙂

    15. pro 2020

    @jane46 jaltos poprvé dělala rafaelo kuličky, a myslím že do Vánoc je budu muset bránit vlastním tělem 🤣🤣🤣

    15. pro 2020