"Dříve jsem vždy sáhla po pytlíku instantní kaše. Jen zalít horkou vodou a hotovo. Stačilo mi to!
Dnes už vím, že z nutričního hlediska a především chuťově, se tato náhražka nedá srovnat s plnohodnotnou poctivě doma uvařenou kaší. Jak jednou ochutnáte, už nebudete chtít jinak."
Milujeme kaše! Ať už k snídani, na sváču nebo jako dezert. Kaše se dá připravit na tisíc způsobů na sladko i na slano. Existuje spoustu různých obilnin a přísad, které vykouzlí z tak obyčejného jídla, jako je kaše, pokaždé něco jedinečného.
Dříve jsem vždy sáhla po pytlíku instantní kaše. Jen zalít horkou vodou a hotovo. Stačilo mi to!
Dnes už vím, že z nutričního hlediska a především chuťově, se tato náhražka nedá srovnat s plnohodnotnou poctivě doma uvařenou kaší. Jak jednou ochutnáte, už nebudete chtít jinak.
Příprava nemusí být ani o moc časově naročnější než výroba kaše instantní, pokud si obilniny, které tvoří základ kaše, uvaříte dopředu a uchováte je v lednici, kde vydrží 2-3 dny. Pak si pro ně jen sáhnete a za chvíli je kaše na světě.
Všechny ingredience, tj. obilninu, horkou vodu (může být živočišné čo rostlinné mléko) a ostatní přísady (kakao, karob, vanilka, semínka, ořechy, koření, sirupy, ovoce či zelenina, prostě co má kdo rád) dávám do vysokorychlostního mixéru a mixuji na nejvyšší výkon 2 minuty. A je hotovo.
Výsledkem je hladký, krásně nadýchaný krém, který stačí už jen dozdobit čerstvým, kompotovaným či sušeným ovocem, ořechy, semínky nebo třeba vařenou či čerstvou zeleninou a bylinkami. Fantazii se meze nekladou. A můžete podávat!
Snídá s námi i náš synáček. Kaši připravuji kvůli němu ve dvou fázích. V první fázi mixuji ingredience, které už máme zavedeny do stravy, část mu odendám a pak domixuji se specialitami pro nás.
Dnes zvítězila jablečná kaše se skořicí a chia semínky. Recept na ní najdete zde http://my3vtom.cz/jablecna-kase-se-skorici-a-chia-seminky/.
Dobrou chuť !
Děláte domácí kaše? Pochlubte se s vaším nejoblíbenějším receptem!
@kaztov v Chápu... A zkoušela jste udělat si někdy kaši z celých zrn, třeba že špaldy, bezpluchého jecmene? Namočit, uvařit, umixovat... Pokud použijete jen tyčový mixér a jen trochu promixnete, kousky zůstanou. Nebo jen raw variantu - namočit pohanku či hrubší vločky např. ječmene přes noc a ráno lehce pomixovat.
já dělám téměř denně ovesnou kaši na stejný způsob - jen uvařím vločky v mléce, osladím medem, dochutím skořicí a buď karobem nebo strouhaným kokosem. A na vrch ovoce. A zatím se mi to ještě nepřejedlo. A když občas přeci jen zatoužím po změně, tak si z těch ovesných vloček udělám mugcake a o víkendu celozrnné lívance
Začni psát komentář...
Ja mam třeba problém, že mi chutnají ty kaše, které se jen zalejou proto, že jsou v nich kousky a nejsou takové rozblemcane. Konkrétně mám ráda trizrnou a pohankovou od Semix. Doma prostě stejnou konzistenci nevyrobim, vždycky se mi to rozblemca :(