27. zář 2018
16866

Recenze na autosedačku Joie Every Stage

Dalším testovaným produktem Joie, který jsme měli s Mikym možnost vyzkoušet, byla autosedačka Joie Every Stage. Již dříve jsme testovali Spin 360, autosedačku s isofixem a to byla teda bomba! Takže jsem byla zvědavá, jak se nám bude jezdit s autosedačkou klasicky upoutanou pásem, sami totiž vlastníme také autosedačku s isofixem.

Co se týče Every stage, je to v podstatě nejflexibilnější sedačka, kterou Joie vyrábí. Je totiž schválena od narození až do 36kg! Je nástupcem autosedačky Stages, která se stala nejprodávanější autosedačkou ve Velké Británii a získala velké množství ocenění.

Základní informace o autosedačce:

• 4 sedačky v 1 - Every Stage pokrývá všechny existující váhové kategorie autosedaček 0+, I, II a III, díky tomu ji lze využívat od narození až do cca 12 let
  • autosedačka nabízí možnost cestovat v bezpečnější pozici, proti směru jízdy pro děti až do hmotnosti 18kg, tedy cca 4 let věku.
  • Every Stage navíc nabízí systém ochrany proti bočnímu nárazu a skořepinu zesílenou ocelovými prvky.
  • pro maximální pohodlí je připraveno velké množství odnímatelných polstrování.
  • po ukončení užívání vnitřního postroje jej jednoduše složíte do připravených přihrádek, bez otravného provlékání.
  • sedačka poskytuje zabudované odvětrání, nebo automatické rozšiřování prostoru pro ramena při výškovém nastavení.
  • 5 pozic nastavení sklonu, 2 pro protisměrné uchycení, 4 pro uchycení po směru jízdy
  • patentovaná vrstva Intelli-Fit pro nekompromisní ochranu proti bočnímu nárazu
  • ochrana proti bočnímu nárazu
  • Guard Surround Safety - nastavitelné prvky ochrany proti bočnímu nárazu
  • 10 výškových pozic autosedačky nastavitelné jednou rukou
  • automatické rozšíření prostoru pro ramena při nastavení sedačky pro větší dítě
  • speciální ocelové výztuže zabudované uvnitř plastové skořepiny sedačky pro ještě větší odolnost
  • Grow Together systém, s nastavením výšky pásů a podhlavníku zároveň, bez nutnosti provlékání pásů
  • velké množství odnímatelných výplní pro zajištění maximálního pohodlí v každé fázi používání autosedačky
  • luxusní polstrovaný potah z vysoce kvalitních materiálů
  • postranní síťované kapsy na drobnosti
  • snadná instalace pomocí automatického zajištění vodiče pásů
  • 5 - bodové pásy s polstrováním

specifikace:
využitelnost: Skupina 0+/1/2/3, 0-36kg, přibližně 0-12 let věku dítěte
schváleno dle: ECE R44/04
rozměry: 54 x 48-52,6 x 65,5 - 85,5 cm

Every stage se vyrábí ve dvou provedeních. Jedná se buď o autosedačku uchycenou klasickým pásem, nebo nebo o variantu Every Stage FX, která je doplněna o isosafe konektory a lze ji tímto způsobem připevnit i k isofixu. Součástí obou variant jsou samozřejmě polstrované pětibodové pásy. My testovali klasickou verzi bez isofixu. Vybrat si můžete hned z několika barevných provedení.

Jelikož skoro dvouletého Mikuláše vozíme stále proti směru jízdy, na naše první jízdy jsme vyrazili se stejně upevněnou autosedačkou. Oproti autosedačce s isofixem je trochu rozdíl v tom, že je dítě při jízdě posazeno níže a vidí hůře z okna, pokud jede pozadu. Navíc mi přišlo, že je při protisměrné jízdě trochu méně místa na nohy, takže se tam Mikuláš sice vlezl, ale více komfortu mu poskytla posměrná jízda. Každopádně si nijak nestěžoval, takže myslím, že by takto mohl určitě ještě nějakou dobu v pohodě jezdit. Výrobce uvádí až do čtyř let, každopádně přesný věk se samozřejmě bude lišit s ohledem na tělesnou konstituci dítěte. Autosedačka je upevněna podobně jako „vajíčko“, takže se dítě do autosedačky buď posadí přes pás a stačí jen zapnout pětibodové pásy, nebo se autosedačka připoutá až po usazení dítěte. Záleží, co je pro koho pohodlnější, je to ale jen o zvyku. Neměla jsem pocit, že by pás v této chvíli nějak překážel.

Výhodou je, že se dítě do autosedačky mnohem lépe umisťuje a nehrozí, že si dá hlavou do rámu dveří. S autosedačkou bez isofixu se také mnohem lépe manipuluje, například při přemisťování z jednoho auta do druhého auta či kufru a má mnohem nižší váhu.

Co se týče bezpečnosti, nebyly obecně v crash testech zjištěny nějaké výrazné rozdíly mezi autosedačkami s isofixem a bez, takže opravdu záleží pouze na tom, jaké možnosti auto rodině nabízí a jaké jsou jejich potřeby a preference.

Při dalších jízdách jsme už zkoušeli spíše vozit po směru a i když jsem se toho trochu bála a spíše preferuji protisměrnou jízdu co nejdéle to jde, autosedačka mě mile překvapila! Velmi snadno se upevňuje do auta (tak snadno, že to zvládli i moji rodiče bez předchozích instrukcí a znalostí), jelikož na autosedačce je postup upevňování velmi pěkně graficky znázorněn i s upřesněním o jakou váhovou kategorii se jedná. Vnímám to, jako velkou výhodu, jelikož autosedačku občas použije i někdo jiný z rodiny nebo se člověk snadno zmate, jak to s tím upevněním vlastně je a tohle je velká pomoc.

Co mám na Joie fakt ráda, jsou prostě kvalitní a příjemné materiály! Autosedačky jsou pěkně vypolstrované, pohodlné, materiál je příjemný a kvalitní, rozhodně nemáte pocit, že by vás výrobce nějak šidil a ani v tomto Every Stage nezklamala.

Musím říct, že ačkoliv jsem to neočekávala, osobně dávám přednost spíše isofixu, Every stage se nám během léta dost osvědčila, jelikož jsme často jezdili různými auty a museli autosedačku neustále přesouvat z jednoho do druhého. Manipulace s ní byla velmi jednoduchá a i když autosedačka zrovna nebyla využívaná, i v kufru , autosedačka je skladná a v autě se ani nehnula. Během jízdy se pásy nijak nepovolovaly, vše sedělo jak mělo a získala jsem z ní dobrý pocit, že je Miky v bezpečí, až jsem začala uvažovat, jestli ji nepořídíme do auta pro naše 🙂.

Na Every Stage je super, že je velmi variabilní! Jednak z hlediska velkého rozpětí co se týče věkových kategorií, dále z hlediska- nabízí několik pozic nastavení sklonu, velké množství odnímatelných polstrování, autosedačku prostě přizpůsobíte na míru vašemu dítěti. Můžete ho také vozit proti směru jízdy nebo po směru, prostě jak je vám libo (tedy s ohledem na jeho věk 🙂.. Líbí se mi, že ty možnosti prostě jsou a uživatel této autosedačky má možnost si vybrat, co je pro něj a bezpečí a pohodlí jeho dítěte nejlepší!

výhody:

• vysoká míra variability (věk, pozice, sklon, směr jízdy,...)
  • stabilita
  • kvalitní a příjemné materiály
  • pohodlná
  • lehká
  • skladná
  • vzhled
  • odvětrávání
  • zesílené bezpečnostní prvky
  • jednoduchá instalace
  • praktické přihrádky na nepoužívané vnitřní postroje
  • kapsy na drobnosti

nevýhody:

• méně místa na nohy pro starší dítě při jízdě proti směru (v porovnání s autosedačkou na isofix)

Autosedačka nabízí opravdu široké možnosti použití. Je zkonstruována tak, aby vydržela celé období, po kterou výrobce uvádí, že ji lze používat a pro někoho, kdo nechce autosedačku z jakéhokoliv důvodu pořizovat vícekrát, je Every Stage ideální variantou.

Autosedačku najdete například zde.

Pokud vás zajímá více zkušeností ohledně autosedaček Joie nebo jiných produktů, mrkněte k nám do skupiny: https://www.modrykonik.cz/group/7910/

#joie

👍super recenze. Sháněla jsem rostoucí sedačku a před 2 týdny jsem zakoupila Britax Evolva. Teď trochu lituji, že se mi nechtělo ztrácet čas pátráním po tom, jestli tento typ sedačky nenabízí i jiná značka. Přijde mi, že Joie má oproti Britaxu lépe řešené polstrovani, jde připevnit proti směru a dá se i hezky polohovat. Tak třeba ji koupíme pro druhé dítě 😉

25. zář 2018

Sedačku máme a jsme s ní velice spokojení🙂

25. zář 2018

Také máme už u staršího a budeme ji pořizovat i pro mladšího.
Máme s isofixem.

25. zář 2018

Nepropadla náhodou v testech při čelním nárazu?

25. zář 2018

Také ji máme, ale překvapivě nevyšla z hodnocení D-Testu zrovna dobře. Vybírali jsme ji na základě pozitivní reklamy její předchůdkyně Stages.

autor

@mojezelvicka uvidíte, trh jde pořád kupředu, Joie sice není tak známé jako Britax, ale ve srovnání kvalita x cena je to opravdu skvělá značka. 🙂

Komentář byl odstraněný
autor

holky nemějte strach. Vím, že podle testu to bylo nic moc, ale jde o to co bylo testováno a s čím srovnáváno. Joie pak vydalo oficiální vyjádření a ve stručnosti, sedačka byla testována pro skupinu I (do 18kg) po směru jízdy, přitom je navržena tak, aby se ještě v této kategorii používala proti směru jízdy, což je bezpečnější varianta. Dále bylo sedačce sníženo ohodnocení z toho důvodu, že většina spotřebitelských organizací klade vysoký důraz na jednoduchost instalace. Vzhledem k tomu, že autosedačka Every Stage je určena pro váhovou kategorii 0-36 kg, musí během svého používání projít množstvím úprav. Tím se bohužel zvyšuje i počet rizik nesprávné instalace a výrazně se tím snižuje hodnocení sedačky v testech. Je důležité si uvědomit, že obecně tyto "universální" (rostoucí) autosedačky nikdy nebudou dosahovat výsledků sedaček, které jsou primárně navrženy na určitý omezený věk, váhu a výšku dítěte, což ale neznamená, že by sedačka nebyla bezpečná.

26. zář 2018

@mummy88 Jsem ráda, že to píšeš, závěr je v podstatě ten, že sedačka sebou nese zvýšená rizika chybné instalace (aneb žádný rodič není školený, aby sedačku přidělal do auta naprosto přesně) a že nikdy nedosáhne bezpečnostně na sedačky určené pro nižší váhový rozptyl. To mi stačí k tomu ji nekoupit, protože sedačky volím především podle bezpečnosti.
Mimochodem - co trvanlivost sedačky? Römer udává max.5 let, pak degradují plasty a nemohou ručit za bezpečnost.

26. zář 2018

S kterou že sedačkou jsi srovnávala ten prostor na nohy v protisměru?

autor

@kajalka JJ, to respektuji. Záruka je klasicky dva roky, ale sedačka Every Stage je navržená tak, aby byla bezpečná po celou dobu používání, pro kterou je určena. Životnost sedačky je tedy minimálně 12 let.

autor

@lostakova máme Besafe na isofix. Více autosedaček jsem bohužel neměla k dispozici. Spíš myslím, že bude rozdíl mezi isofixem, kde jde autosedačka dál od sedadla a autosedačkou, která se poutá pásem.

26. zář 2018

@mummy88 Joie Every Stage má isofix na opačné straně než Besafe. Joie Every Stage tedy v protisměru s isofixem nepoužíváš, isofix se u této sedačky používá pouze po směru.

autor

@lostakova úplně nevím, jestli se teď chápeme správně. Every stage je autosedačka bez isofixu, nepoužívá se ani po směru ani v protisměru.

26. zář 2018

@mummy88 Já reagovala na tvoji větu: "Spíš myslím, že bude rozdíl mezi isofixem, kde jde autosedačka dál od sedadla a autosedačkou, která se poutá pásem." Takže upřesním - Joie Every Stage FX má isofix na opačné straně než Besafe.
Takže i kdybys testovala Joie Every Stage FX, tedy verzi s isofixem, vzdálenost mezi autosedačkou a zadním sedadlem bude pořád stejná jako u verze bez isofixu.

26. zář 2018

@mummy88 Mohu se zeptat, kde bych mohla sehnat to vyjádření fy Joie k testování autosedačky Every stage?

autor

@lostakova aha, no vidíš, to jsem nevěděla. Se ještě něčemu přiučím. 🙂

autor

@baila01 nevím kde konrkétně bylo, mám ho od Joie v mailu, tak když mi do IP pošleš mailovku, přepošlu ti ho.🙂

26. zář 2018

@mummy88 Ok píšu zprávu. Díky.

27. zář 2018

Začni psát komentář...