monny3
13. pro 2019
2592 

🎄Jak pečeme linecké BEZcukroví🎀

Krásné dobré ráno ❄️ máme tu další den a tak je dnes řada na mě, abych se s vámi podělila o jeden vánoční recept 😋 A protože více i méně známé klasické vánoční recepty už vám představily holky přede mnou, tak ode mě vás dnes čeká recept bez cukru a bez obilninové mouky (ha, doufám, že alespoň někdo bude číst dál a že to po této informaci všichni nezavřou 😀 ). A už to znáte, k tomuto článku patří také soutěž mojí skvělé a milé ambasadorksé kolegyně Verči @apacheee takže nezapomeňte u ní soutěžit a lajkovat jak tento tak také VERČIN ČLÁNEK 🎁🍀🎀

Už jsem tady na Koníka psala, že jsem původně neplánovala vánoční cukroví péct, ale nakonec jsem tedy kvůli vám zkusila 3 nízkosacharidové recepty a podělím se s vámi o recept na linecké cukroví, který mi z těch 3 přišel jako nejlepší 👏

Takže co budete potřebovat:

suroviny na těsto:

175 g mandlové mouky (jemně namletých mandlí)

75 g kokosové mouky

125 g změklého másla

2 vejce

1 lžíce březového cukru (není potřeba, nebo naopak pokud vám nevadí cukr, můžete dát med)

2 lžičky prášku do pečiva

kůra z citronu

na slepení - vhodná marmeláda a s nízkým obsahem přirozených cukrů nebo si můžete vyrobit vlastní (povaříte 250 g mražených lesních plodů, přidáme 1-2 lžíce chia semínek a 1 lžičku psyllia, případně opět březový cukr dle chuti a necháme vychladnout).

Postup:

Máslo utřeme s březovým cukrem, přidáme vajíčka a kůru z citronu. Přidáme smíchané suché ingredience a vypracujeme těsto. Necháme přes noc uležet 🕚

Následně vyválíme (doporučuji válet přes potravinovou folii nebo sáček) 🚜

Vykrojíme tvary (u poloviny s dírkou uprostřed 😉 ).

No a pečeme 10 minut na 180 stupňů. 

Slepíme k sobě marmeládou a máme hotovo ☕🍩👍

Tohle bezcukroví je hned měkké, takže jej můžete vyzkoušet ještě teď, nepotřebuje do Vánoc čas na změknutí 😋

Budu ráda, pokud toto nebo jiné bezcukroví vyzkoušíte, ono se to totiž mnohem snáz jí, když člověk nemá v hlavě výčitku, kolik sladkého do sebe na Vánoce cpe 😀

Krásné adventní přípravy a hlavně hodně času s blízkými a rodinnou pohodu o Vánocích, přeje Monika a #fisherprice 😍💕😘

#vanoce_s_ambasadorkami 

Děkuji, určitě vyzkouším 🎄 vypadají luxusně 👌🏻

13. pro 2019

Linecké ještě nemáme, tak asi zkusíme tuhle variantu.

13. pro 2019

Děkuji za tip, vyzkoušíme

13. pro 2019

Linecke už sice mám😉aké zkusím i tento recept, díky za tip a už se těším, až upecu a ochutnám😋😊

13. pro 2019

Mam opsano a pristi rok vyzkousim,dekuji!

13. pro 2019

Tak tohle musime zkusit. Vypada to skvěle. 😊

13. pro 2019

Jak to děláte, že máte děti takové pomocníky?? Pustit ty naše do kuchyně, fotky by vypadaly úplně jinak 🙂.

13. pro 2019
monny3
autor

@penelopaw tak já mám jen jedno, to se snadno asistuje 😃 A ve věži u linky "pomáhal" dřív než chodil, tak už se to všechno správně zajelo 😉

13. pro 2019

malá je zvyklá od malička pomáhat. Ještě, když neuměla chodit, tak jsem ji hodila do židličky a přisunula k lince, dala ji do ruky vařečku a prázdnou misku, nebo do ní pár piškotů a vařily a pekly jsme spolu. Dodnes je to skvělý parťák. V 4 a půl letech si upekla sama mufiny. Jen jsem šéfovala troubu D

15. pro 2019

Recept je fajn, ale že by toto člověk mohl jíst bez výčitek, to si fakt nemyslím. Je to poměrně hodně tučné, navíc prášek do pečiva. Varianta například ze špaldové mouky (těsto též bez cukru, u lineckého to není žádný problém) mi osobně z pohledu zdravé výživy přijde vhodnější a i z pohledu energie vhodnější.

15. pro 2019
monny3
autor

@blondynka400 podobného cukroví, vzhledem k energetické hodnotě, přesně jak píšeš, člověk nesní tolik jako běžného, protože je prostě syté, takže se to celkem špatně srovnává 😉 My jsme se doma v rámci výživy rozhodli jít cestou bez obilnin a z našeho pohledu zbytečných sacharidů (počínaje cukrem), takže nepoužíváme ani pšenici špaldu, ale třeba babička pro Maxima ze špaldy peče, takže o "klasické" cukroví ochuzen není 😋 Samozřejmě si každý vybere, co chce zkusit a čím si vánoční svátky vylepší, já jsem chtěla ukázat alternativu, protože receptů z pšenice je tu valná většina 😉

15. pro 2019

@monny3 no nejsem si úplně jistá, že člověk toho sní o tolik méně. Tou cestou co píšeš jsem si též prošla a popravdě opustila, protože jsem zjistila, že to pro tělo ideální není. Ač obilniny stále tvoří v mém jídelníčku minimální část, nevidím důvod, proč to jíst nějak ve velkém, tak podobné "náhražky" bývají v konečném důsledku kontaproduktivní. Ale je to každého věc, jen jsem vyjádřila svůj názor. Můžu se zeptat, proč používáš prášek do pečiva? Osobně mi to přijde zvláštní, ale sacharidy a obilniny jsou "zlo" a kypřící prášek (což je nechutná chemie) je ok? Osobně bych snad radši snědla věc z bílé mouky, než věc s kypřícím práškem .-)

15. pro 2019
monny3
autor

@blondynka400 obecně všude píšu kypřící prášek, často dám sodu, jindy prášek bez fosfátů 😉 Nám se u podobných pro tebe nahrážek hodně stává, že lidé zvyklí na běžnou stravu říkají, jak je to překvapivě rychle syté, z toho vycházela moje poznámka, že toho člověk tolik nesní. Ale jasně, kdo se chce nafutrovat k prasknutí, udělá to rohlíky stejně jako něčím bez obilnin 🤷‍♀️ Já nejsem žádný fanatik co se stravy týče a nic alternativního ani nedoporučuji nikomu jako jedinou správnou cestu, protože věřím, že každému organismu sedí něco jiného (i s ohledem na dopad psychiky na tělo), my se nějak stravujeme doma ale mimo domov jíme klidně běžnou stravu 😉 V dnešní době si každý může vybrat, co chce zkusit a zjistit, co mu vyhovuje, pro někoho je zlo maso, pro jiného pšenice, pro tebe kypřící prášek a je to podle mě v pořádku, dokud ti nikdo neříká, co můžeš, nemůžeš a máš nebo nemáš jíst.

15. pro 2019

@monny3 to souhlasím, já jednou na oslavě servírovala raw dort a skoro všichni se divili, proč tak malé kousky a ve výsledku byli rádi, že to snědli. Pro mne není zlo nic, co není v přehnaném množství a není to standart každý den. Člověk žije jenom jednou 🙂
Jen mne kypřící prášek u rádoby zdravého receptu fakt bouchl přes oči (ač by to byla i soda, to je taky dobrá chemie .-) ), protože něco podobného tam nepatří 🙂 Navíc si myslím, že když to člověk vynechá, výsledek bude úplně stejný, ne-li lepší.

15. pro 2019
monny3
autor

@blondynka400 chápu, každý kdo stravu řeší, si dává na něco pozor, třeba taky nebudu za nějakou dobu do ničeho dávat prášek ani sodu 😉

15. pro 2019

Začni psát komentář...

Odešli