moncakolarova
5. bře 2023
81 

Jak Bachovky působí?

Ve většině případů se lidem po první užívací lahvičce ulevuje a cítí se lépe, než na počátku. Nejefektivnější se ukazuje varianta, kdy klient užívá Bachovy esence alespoň 3-6 měsíců.

Je jasné, že pokud si v sobě problémy hromadíte třeba i roky, není možné hned na počátku očekávat zázrak. Neexistuje žádná metoda, která Vás jako mávnutím kouzelného proutku změní v úplně jiného člověka. Velkou část práce na sobě děláte Vy sami a Bachovy esence Vám ke změnám dodají potřebnou energii. 

Změn si můžete povšimnout i na maličkostech. Například se po dlouhé době odhodláte k něčemu, čeho jste se předtím obávali, nebo si uvědomíte, že jste nějakou situaci zvládli mnohem snáze než dřív, nebo zjistíte, že věci, které Vás hluboce zneklidňovaly, nechávají Vás teď klidnými, anebo si všimnete, že začínáte jinak komunikovat, cítit se lehčeji, svobodněji, radostněji, vitálněji…

Může se jednat o nepřeberné množství „drobných“ změn, které pak v součtu výrazně zlepší to, jak budete Váš život prožívat.

Znáte efekt loupaní cibule, nebo sněhové koule?

V Bachově terapii se používá často

 Na prvotní problém se časem nabalí další a další starosti, obavy a strachy až vznikne obrovská koule problémů a při jejím řešení je potřeba postupovat po vrstvách ( slupkách) a postupně je loupat a odstraňovat až se dostanete na "jádro pudla". Loupání trvá různě dlouho. Problém který se nabaluje několik let se s největší pravděpodobností nevyřeší za měsíc.

Když za mnou přijdete kvůli špatnému spánku musíme se dostat na problém proč nemůžete spát .

Příklad. Karel měl svoji práci moc rád, dělal ji svědomitě a klienti byli spokojení. Vše se mu vedlo, doma měl harmonický vztah s manželkou i dětmi.  

Jednou se změnil vedoucí a začal měnit zavedený systém. Karel nedokázal s vedoucím najít společnou řeč a za čas začal mít problémy se spánkem, za další čas z nedostatku spánku dělal v práci chyby a byl víc a víc naštvaný, doma se začal dohadovat se ženou a občas zvýšil hlas na děti. Přidali se žaludeční potíže a bolest hlavy která ho dohnala k lékaři. 

Ten ho poslal na kolečko vyšetření a nasadil léky na žaludek a bolest, které ale moc nezabírali. 

Situace se zhoršovala až se žena rozhodla vyhledat pro Karla terapeuta. Ten spolu s ním začal rozkrývat problémy a postupně je odlupovat až se dostali k prvotnímu problému - vedoucí. 

Karel po konzultaci s rodinou změnil zaměstnání a za čas mu odezněly i ostatní problémy.

MŮŽE SE STAV PŘI UŽÍVÁNÍ BACHOVEK ZHORŠIT?

MŮŽE.

Vlivem vnějšího okolí, když se stane neočekávaná situace, která vede ke zvýšení stresu apod.

Pokud užíváte bachovky a dojde k nějaké negativní změně, není to, že nefungují a změnou, nebo doplněním další esence pokud to je možné dojde k úpravě.

Začni psát komentář...

Odešli