Údržba kočárku: Jak na to? 😎

    Ahojte. Blíží se sice letní období, ale o kočárky je třeba starat se pravidelně, zejména, pokud nás čekají nějaké bouře, pak bláto, samé louže… vždyť to znáte 😏. Kočárek sice může být vyroben z kvalitních prémiových materiálů, ale pokud se o něj nebudete starat, jeho kvalita a funkčnost se rychle sníží.

    Co tedy budete potřebovat?
    - hadřík z jemného mikrovlákna (aby nepoškrábala konstrukci kočárku),
    - voda,
    - čistící prostředek,
    - silikonové mazivo,
    - pumpa (v případě nafukovacích kol),
    - prací prášek.

    Údržbu jsme rozdělili do dvou kategorií:

    1. Každodenní běžná údržba kočárku
    I když víme, jak náročné je to vždy, když se s našimi poklady vrátíme domů (v první chvíli nevíme, kde nám hlava stojí - zout se, svléknout, hygiena, ,,mami, mám hlad", atd 🙂), určitě bychom si měly najít 5 minut času na údržbu našeho kočárku při viditelném znečištění:

    - omyjte čisticím prostředkem kovové a plastové části jemně navlhčeným hadříkem (POZOR: Nepoužívejte drsné čistící prostředky, které poškozují podvozek.).
    - při znečištění části potahové látky je třeba vyčistit jemně navlhčeným hadříkem menší znečištěné plochy potahu a rukojeť kočárku.
    - při skládání kočárku se ujistíme, zda kočárek není promočený a není třeba jej vysušit.

    2. Pravidelná hloubková údržba kočárku
    Takový typ údržby je třeba naplánovat v pravidelných dvoutýdenních nebo alespoň měsíčních intervalech:

    - úkony z pravidelné každodenní údržby,
    - kola a konstrukci je třeba čas od času promastit olejem - nejčastěji se používají různá maziva jako například silikonový olej ve spreji,
    - kočárky s nafukovacími koly je třeba zkontrolovat a v případě potřeby dofoukat,
    - znečištěné snímatelné potahy, které lze prát v pračce, vyprat (POZOR - pokud to výrobce uvádí v návodu k použití. Některé materiály se mohou čistit jen ručně.)

    Je už tedy pouze na vaší dovednosti, jakou formu údržby kočárku si zvolíte 😊. Držíme palce při údržbě.

    🎉 A pokud hledáte sportovní kočárek, mrkněte na náš důkladný výběr kočárků, ke kterým dostanete oblíbený batoh Mamaleto ZDARMA. No a k některým dokonce i fusak. Mrkněte zde https://i.modrykonik.cz/letni_akce_kocarky_2024 🌞.