modrykonik
23. říj 2024
33 

Tipy pro výběr dvojkombinace: Jak vybrat správnou konstrukci a kola

Výběr správné konstrukce a kol pro váš kočárek je jako rozhodování o tom, jaké boty si obujete na maratón – chcete něco pohodlného, stabilního, ale i stylového, že? Při výběru dvojkombinace se nebudeme rozhodovat jen podle designu (i když, kdo by nemiloval krásný kočárek), ale také podle toho, jak dobře zvládne městské stezky, vesnické cesty či lesní kořeny. Připravte se na tipy, díky kterým budete vědět, na co se zaměřit, aby byl váš kočárek připraven na jakoukoli dobrodružnou jízdu s vaším prckem!

Víme, že každý rodič touží najít kočárek nejen za skvělou cenu, ale také s něčím extra navíc. Proto jsme pro vás v našem e-shopu pečlivě vybrali ty nejlepší dvojkombinace 👉 https://i.modrykonik.cz/AKCE_2-kombinace. Každý jeden kočárek prošel kritickým okem naší expertky, takže si můžete být jisti, že s výběrem rozhodně nešlápnete vedle. A teď přichází třešnička na dortu – kromě nejlepších cen na vás čeká také krásný, praktický fusak jako dárek zcela zdarma! 🎁✨

Teď už se pojďme podívat na ten podvozek a kola….

Konstrukce (podvozek) kočárku

Na konstrukci kočárku závisí, jak se nám s kočárkem jezdí, také jeho hmotnost (i když ta souvisí samozřejmě is vaničkou či sportovní sedačkou), pro jaké roční období je přizpůsoben, jaký terén kočárek zvládne, jak se kočárek skládá, jeho celkové rozměry a pod.

Při výběru konstrukce (a vlastně kočárku celkově) si musíte v první řadě ujasnit, v jakém terénu se s ním budete nejčastěji pohybovat a zda ho plánujete využívat i pro sport nebo pro cestování. Konstrukce kočárků se totiž v závislosti na tomto aspektu hodně liší a je možné, že pokud bydlíte například. na vesnici, ale plánujete s prckem absolvovat několik dovolené, jeden kočárek to nepokryje. Jejich vlastnosti jsou na to příliš rozdílné.

Přibližme si teď, jak se mění konstrukce podle terénu

Městské kočárky – lehké, kompaktní, s tvrdším odpružením a menšími koly (kolem 20 cm). Město je jejich domovem a zvládnete je ovládat jednou rukou, ideální pro procházky po chodnících či při cestování.

Kočárky na vesnici – na vesnici, kde je terén sice různorodý, ale stále to nejsou rozbité polní či štěrkové cesty pro traktory s dírami a vyčnívajícími kořeny stromů, se totiž hodí jen o něco větší a těžší kočárek než do města. Tyto kočárky většinou disponují citelnějším odpružením a středně velkými koly (⌀>25 cm) z různých materiálů – pro lepší průjezd různorodým zpevněným i nezpevněným povrchem. Ovšem oproti originál terénním kočárkům je tam stále znatelný rozdíl.

Kočárky do náročného terénu – pokud víte, že budete často jezdit po náročných terénech, jako jsou polní a lesní cesty s výrazně nerovným povrchem, případně okolí vesnice, okraje lesa nebo rozbité cesty k rozestavěným domům, měli byste vybírat kočárky s koly o průměru ⌀ >30–40 cm, ideální nafukovací nebo gumové. Ty nejlépe zvládají nerovnosti. Důležité je také kvalitní odpružení, které zaručí, že otřesy co nejméně přejdou do rukojeti a k dítěti.

Kočárky na sport - speciální kategorie. Ať už běháte po chodnících nebo si chcete užít přírodu, jejich konstrukce je přizpůsobena konkrétnímu sportu – od městských běhů až po lehčí turistiku.

Tyto dvojkombinace najdeš i v našem e-shopu

Kola kočárku

Jak jsme již nastínili, i vlastnosti a velikost kol se liší v závislosti na terénu, ve kterém se budete pohybovat. V následující tabulce si můžete prohlédnout jednoduchý přehled toho, jaká kola byste měli na vašem potenciálním kočárku hledat.

Přehled typů a velikosti kol v závislosti na terénu využití.

*Aretace je vlastnost kočárku, která spočívá v tom, že se přední otočná kola kočárku dají „zaseknout” (zaaretovat) a stanou se tak neotočnými do stran (kolo se bude točit jen dopředu a dozadu, ne otáčet doprava či doleva). Samozřejmě je můžete zpětně odaretovat kdykoli budete potřebovat. Tato schopnost ovládání otočnosti kol do stran je praktická a také velmi vděčná hlavně v případě, kdy s kočárkem navštěvujete různorodá místa – pokud potřebujete jít na nákup do obchodu, oceníte právě otočná kola, kvůli lepší manipulaci, pokud ovšem chcete s kočárkem například běhat po běžeckém asfaltovém chodníku, oceníte naopak neotočné kolo, aby se vám kočárek při nešťastném pohybu nepřevrhl. Pokud však následně vyrazíte s kočárkem do náročnějšího terénu, budou jej lépe zvládat otočná přední kola.

My jsme pro vás výběr dvojkombinací podle vlastností již vyfilitrovali. Můžete tedy vybírat:

Držíme vám palce při výběru a nákupu, pokud byste potřebovali poradit, naše odbornice Ľudka se už na vás těší v její bezplatné poradně 🙂

💙 TOP NABÍDKA dvojkombinaci navíc s fusakem zdarma? Nakupujte z našeho výběru dvojkombinací v našem e-shopu 👉 https://i.modrykonik.cz/AKCE_2-kombinace  Pozor, počet fusaků je omezen! 💙

Začni psát komentář...

Odešli