modrykonik
4. zář 2024
250 

Co s kily po porodu?

Všechny jsme během těhotenství přibraly, ale mít miminko neznamená, že se musíme trápit s každým gramem navíc. Naštěstí máme k dispozici zázračnou metodu – chůzi! Je to nejpřirozenější a nejzdravější pohyb, který můžeme zařadit do našeho dne. Tak proč nevyužít čas s miminkem k procházkám, sportování a objevování světa? Stačí si vybrat kočárek, který zvládne i náročnější terén a můžete se pustit do pohybu, který vás bude bavit.

Nemusíte spěchat zpět ke své původní váze – vždyť je to proces, který potřebuje čas. Namísto toho si najděte aktivitu, která vás naplní radostí a zapadne do vašeho nového životního rytmu. A tady přichází na scénu chůze – ideální způsob, jak zůstat aktivní a zároveň si užívat chvíle s vaším prckem.

Proč je chůze tak skvělá?

  1. Šetří klouby a svaly: Po porodu je tělo citlivější a intenzivnější formy cvičení mohou být náročné. Chůze nezatěžuje klouby ani svaly, takže je ideální volbou pro začátek.
  2. Podporuje spalování kalorií: I když se to nezdá, chůze je překvapivě efektivní při spalování kalorií. Pravidelné procházky vám mohou pomoci zbavit se nadbytečných kilogramů pomalu, ale jistě – a bez stresu.
  3. Zlepšuje náladu: Čerstvý vzduch a přirozený pohyb jsou skvělým způsobem, jak uvolnit endorfiny – hormony štěstí. Procházky mohou být vašim novým způsobem, jak zlepšit náladu a zbavit se stresu.
  4. Posiluje srdce: Pravidelná chůze prospívá srdci a snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění. Jednoduché, ale účinné - a navíc, můžete si to užívat s miminkem po boku.

Nezůstaňte jen při kroužení kolem domu.

Je snadné upadnout do rutiny a omezit se na krátké procházky kolem domu. Nicméně, s miminkem a kočárkem lze objevovat mnohem více! Vydejte se na delší trasy, které nabízí různorodý terén. Místo tradičních stezek vyhledejte parky, lesy nebo i neznámé cestičky. Procházka v přírodě vás osvěží a přinese novou energii.

Vyberte si správný kočárek pro aktivní kočárkování

Pokud plánujete trávit více času venku, je důležité mít kočárek, který zvládne všechny typy terénu. 

Na co se zaměřit při výběru kočárku?

ABC Desing Salsa Run

  1. Odpružení: Pokud máte v plánu jezdit kočárkem i mimo hladké asfaltové stezky, kvalitní odpružení je nezbytností. Je to tajemství pohodlných procházek pro vás i vaše dítě, i když se cesta stává trošku hrbolatější.
  2. Manévrovatelnost: Kočárek by měl být snadno ovladatelný i v plné výbavě. Zkontrolujte, zda lze přední kolo zablokovat pro stabilní jízdu v nerovném terénu.
  3. Bezpečnostní prvky: Nezapomeňte na bezpečnost. Pětibodové pásy, reflexní prvky a kvalitní ruční brzda jsou nezbytností.
  4. Kompaktnost: Aktivní maminky často ocení kočárek, který lze snadno složit i přenášet.

Sportování s kočárkem - jak na to?

Když už máte kočárek, který vás nezastaví, můžete vyzkoušet i sportování. Ať už je to svižná chůze, běh či dokonce bruslení – možnosti jsou široké. Pokud se rozhodnete pro běh, začněte pomalu a postupně zvyšujte intenzitu. Důležité je najít rytmus, který vám vyhovuje.

Při sportování s kočárkem je dobré dodržovat několik základních pravidel:

  1. Kontrola před startem: Před každou procházkou nebo během ní si zkontrolujte, zda je kočárek v pořádku – zkontrolujte brzdy, kola a pásy.
  2. Správné nastavení výšky rukojeti: Rukojeť by měla být nastavena tak, abyste mohli pohodlně a přirozeně kráčet nebo běhat bez nadměrného ohýbání zad.
  3. Nezapomeňte na hydrataci: Vždy s sebou mějte dostatek vody pro sebe i pro dítě, zvláště pokud se chystáte na delší procházku nebo běh.
  4. Zohledněte počasí: Dobře se připravte na různé povětrnostní podmínky. V létě používejte slunečník nebo clonu, v chladnějším počasí nezapomeňte na teplé přikrývky.

Thule Urban Glide 3

Návrat do formy bez stresu

Pamatujte, že cílem není jen zbavit se přebytečných kil. Jde o to, abyste si užili čas strávený se svým dítětem a našly rovnováhu mezi péčí o sebe ao rodinu. Chůze a sportování s kočárkem jsou úžasné způsoby, jak zlepšit své zdraví, získat energii a zároveň vytvářet krásné vzpomínky.

Tak se nezastavujte, obujte si pohodlné boty, chyťte kočárek a vydejte se do světa – s úsměvem na tváři a se svým prckem po boku!

💙 A pokud svůj kočárek pro aktivní životní styl ještě nemáte, vybírejte v našem e-shopu za nejlepší ceny na trhu a navíc s batohem Mamaleto ZADARMO - https://i.modrykonik.cz/AKCE_kocarky_pro_aktivni_rodice 😍.

Začni psát komentář...

Odešli