modrykonik
24. zář 2024
50 

Kočárek v zimě: Jak připravit sebe a dítě na procházky v chladném počasí

Zima se blíží, i když to tak teď naštěstí nevypadá. Všichni ale víme, co zanedlouho přijde – déšť, vítr, chlad a později i sníh. To ovšem neznamená, že musíte omezit procházky s miminkem či dětmi. Pokud se dobře připravíte, mohou být zimní procházky stejně příjemné jako letní. Zde je několik tipů, jak si užít chladné procházky bez obav:

1. Zateplení kočárku

Fusak je v zimě nezbytnost. Vyberte si takový, který je dostatečně teplý, voděodolný a zároveň prodyšný. Kvalitní fusak udrží vaše dítě v teple i v chladných dnech. Přidejte i teplou deku, bude-li to nutné. Doporučujeme  https://i.modrykonik.cz/mamaleto_deka

2. Kočárek vhodný i na sníh

Pokud plánujete procházky v zasněženém terénu, zkontrolujte, zda váš kočárek má dostatečně velká a pevná kola. Velká nafukovací kola zvládnou sníh a snadno projdou přes neudržované cesty.

3. Doplňky na kočárek

Rukávníky: Jsou skvělým pomocníkem pro zahřátí rukou během tlačení kočárku, zvláště když teploty klesnou pod nulu.

Pláštěnka: Nezapomeňte na ochranu před sněhem či deštěm. Pláštěnka udrží kočárek suchý a chrání vaše dítě před vlhkostí.

4. Péče o kočárek a kola

Na zimní cesty si dejte pozor na kola. Sníh a sůl mohou poškodit povrch, proto je pravidelně čistěte a ošetřujte. Pro lepší stabilitu se hodí větší a pevnější kola, která zvládnou i zasněžený terén.

5. Ochrana pokožky

Pro miminko: Zimní vzduch může být suchý a mrazivý, proto používejte jemnou kosmetiku pro miminka, včetně SPF, i když je oblačno.

Pro maminky: Hydratace rukou je během zimy stejně důležitá. Kvalitní krém na ruce vás ochrání před popraskanou a suchou pokožkou.

6. Vrstvení oblečení pro děťátko

Zimní procházky si žádají správné vrstvení oblečení. Zvolte několik tenkých vrstev, které můžete podle potřeby přidat nebo odstranit, když se teplota mění. Vrstvení udržuje teplo a zároveň poskytuje možnost snadné regulace teploty dítěte.

7. Pozor na přehřívání

I když je venku chladno, je důležité dávat pozor, aby dítě nebylo přehřívané, zejména ve fusaku nebo při používání deky. Kontrolujte jeho zátylek a ujistěte se, že je teplý, ale ne zpocený.

8. Důležitost reflexních prvků

Zimní dny jsou kratší a často je venku šero, proto by kočárek měl mít reflexní prvky, abyste byli viditelní pro auta a cyklisty. Pokud je kočárek nemá, přidejte reflexní nálepky nebo pásky.

9. Zimní boty pro maminku

Zima znamená nejen chlad, ale taktéž kluzké stezky. Dbejte na to, abyste nosili teplé, voděodolné boty s protiskluzovou podrážkou, které vás ochrání před uklouznutím během procházek se zimním kočárkem.

10. Hydratace na procházce

Stále mějte s sebou termosku s teplým nápojem pro vás i vodu pro miminko. Studený vzduch dehydratuje stejně jako teplo!

11. Batoh s nezbytnostmi

Batoh je praktickým pomocníkem, do kterého sbalíte vše, co potřebujete – od náhradních rukavic, přes vodu až po krém. Doporučujeme náš bestseller: https://i.modrykonik.cz/mamaleto_batoh

💙 Kočárek, který zmákne jakýkoli terén je THULE URBAN GLIDE 3. Když ho jednou vyzkoušíte, nebudete ho chtít pustit z ruky. Navštivte náš e-shop a vyberte si své THULE-čko na různé aktivity s vaším prckem za nejlepší ceny na trhu a s akčními sety zdarma. Vybírejte https://i.modrykonik.cz/THULE_AKCE 🍂. 

Máte další tipy, jak si zimu s kočárkem ještě více zpříjemnit? Podělte se s námi v komentářích!

Začni psát komentář...

Odešli