450ml mléka, 1kg hladké mouky, 120g cukr krupice, 100g sádla, 12g soli, 60g droždí, vejce. Na dokončení 2 rozšlehané vejce + mák,
Do mísy nalijeme vlažné mléko a přidáme ostatní suroviny. Promícháme, přendáme do robotu a necháme míchat 10min.. Dohladka vypracované těsto vyklopíme na slabě pomoučený vál, rozdělíme ho na 4 díly a vypracujeme bochánky. Velmi lehce je poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou nebo potravinářskou fólií, aby neoschly a necháme 45min. zrát.
Vyzrálé bochánky postupně vyválíme na slabě pomoučeném válu do kruhu a síle 4mm a každý rozřežeme na 6 stejných trojúhelníků. Ty potom smotáme směrem od základny ke špičce. Špičku rohlíku zatlačíme, aby se nám neodchlipovala nebo se rohlík nerozmotal. Spojem dolů je položíme na plech a vytvarujeme do uzavřené podkovy. Konce zamáčkneme k plechu a necháme 45min. kynout. Pak je potřeme rozšlehanými vejci a sypeme nemletým mákem. Pečeme v troubě rozehřáté na 160st. 15min, dokud nebudou hnědé.
můžu recept prosím?