taky bych ráda recept vypada to užasně 🙂
500g polohrubé m., lžička mleté skořice, semínka z 1/2 vanil. lusku, kůra z 1/2 citronu, 50g krupicového cukru, 42g droždí, 250ml vlažného mléka, 125g rozpuštěného a vychladlého másla.
Zaděláme kvásek a poté vypracujeme hladké těsto, které necháme h kynout. Těsto vyválejte na obdélník. Potřete ho bílkem a navrch dejte makovou nádivku. Těsto rozkrájejte na pruhy široké asi 5cm. Dortovou formu o průměru 22cm vymažte máslem a vysypte moukou. Jeden pruh stočte a dejte do středu formy. Postupně kolem středového kruhu obtáčejte ostatní pruhy. Těsto nechejte ve formě asi 30min. kynout. Pečte při 180C asi 50min.
Nádivka: 175ml mléka dejte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte 50g krupicového cukru, 250g ml. maku. Krátce povařte. Sundejte z plamene a nechejte vychladnout. Po vychladnutí vmíchejte vejce, žloutek a pomerančový likér.
@miretka děkuju už se na něj těším až ho zkusím 🙂
Můžu požádat receptík 🙂 !!!