mikina_ii
18. říj 2020
760 

Zkraťte dětem podzimní deštivé dny - pohádkou nebo dokumentem

Doma nemáme klasickou televizi, ale to neznamená, že se rádi nepodíváme na nějaký prima pořad. Dáváme k dispozici seznam toho, co nás s Kýškou zaujalo na Nefltixu nebo HBO GO, které si každý měsíc platíme a musím říct, že je to super!

Dračí princ - Netflix, 3 řady, každá řada 9 dílů, díl cca 30 minut, čeština

Nádherně zpracované fantazy pro děti plné magie, draků a klasického rozkolu mezi dobrem a zlem. Netflix, jak je jeho dobrým zvykem, přidal trochu genderového vyvážení, lesbických a gay vztahů. Na druhou stranu se tyto věci dají dětem rovnou pěkně vysvětlit. Tenhle seriál mě strašně bavil a vyloženě jsem se těšila na večer - měli jsme ho jako takový náš večerníček. 

Jurský svět: Křídový kemp - Netflix, 1 řada, 8 dílů, díl cca 25 minut, čeština

Klasika pro milovníky dinosaurů, která navazuje na oblíbené dinosauří filmy. Skupinka starších dětí bojuje o přežití v Jurském světě. Pokud vaše děti milují dinosaury, neváhejte. 

Naše planeta - Netflix, 1 řada, 8 dílů, díl cca 50 minut, angličtina, české titulky

Tento dokument jsme si pouštěli skutečně jako výukový. Využívali jsme ho na jaře jako součást "školkové" docházky. O nádherné záběry není nouze. 

Avatar: Legenda o Aangovi - HBO GO, 2 řady, každá řada 20 dílů, díl cca 25 minut, čeština

Trochu východní filosofie, boj dobra a zla a taky poměřně hodně vtipu. A jako bonus krásné pokoukání - animace je krásná. 

Více tipů najdete na našem blogu https://www.hola-sova.com/post/zkra%C5%A5te-d%C4%9Btem-podzimn%C3%AD-pl%C3%BDskanice-poh%C3%A1dkou-nebo-dokumentem.. 

Za vaše tipy na to, kde sledujete dětské programy a zajímavé dokumenty budeme moc rádi v komentářích! A pokud připojíte i konkrétní tipy, bude to super!

Moc díky za tipy! Seriály u nás frčí, i když většinou jedeme v tom, co nabízí tv, takže teď je to Lví hlídka 🙂. Spoustu krásných pořadů nabízí Déčko, syn má oblíbenou například Operaci Jau, protože ho zajímá lidské tělo. Déčko má na webu i hodně her, mnoho z nich má didaktický a vzdělávací podtext.

22. říj 2020

@penelopaw na Decko obcas mrkame u prarodicu, my totiz nemame televizi, takze Netflix a HBO jsou nase jedina volba🙂. Operaci Jau vubec neznam a dekuju za tip, ted jsme taky v tomto tematu, tak mrknu, jestli je to nekde na webu👌

22. říj 2020

@mikina_ii Koukám, že tu mají jen dva díly: https://decko.ceskatelevize.cz/operace-jauu Ale možná to bude někde na netu ke stažení?

22. říj 2020

@penelopaw urcite to zkusim!

22. říj 2020

O prázdninách jsme zkusili Dračího prince a všichni jsme byli totálně nadšení. Doma už máme i knihy a komiksy, sice v angličtině, ale aspoň má syn motivaci se učit 🙂. Letos by prý měla být 4. řada?

2. zář 2022

Začni psát komentář...

Odešli