Na tom, že si čas od času dáme v cukrárně čokoládový dort, není rozhodně nic špatného. A to ani v případě, pokud se snažíte shodit nějaké to kilo 😉 Avšak neměla by to být záležitost každodenní...
Základem korpusu jsou totiž červené fazole, které svou nasládlou a oříškovou chutí dodají nejen pečeným dezertům to pravé potěšení. Navíc díky fazolím a banánu je korpus krásně vláčný, není tedy třeba přidávat olej a je možné snížit cukr až trojnásobně 😉 Spojením tohoto vláčného korpusu s kvalitní hořkou čokoládou a tvarohem dostanete výborný čokoládový dezert s vyváženým poměrem nutrientů 👍
Recept na 12 porcí ( forma prům. 25 cm):¨
Fazole adzuki vařené 260 g ( může být i jiný druh a klidně i sterilované v konzervě)
2 vejce 1 lžička jedlé sody 1/2 kypřícího prášku 50 g cukru ( nebo jiného sladidla) 40 g holandského kakaa 180 g banánu100 g 70 % hořké čokolády ( já použila 71,5 % pecičky od @svetplodu 👌 500 g odtučněného tvarohu
Postup: Uvařené fazole s banánem rozmixujeme dohladka. Přidáme vejce, kakaový prášek, kypřící prášek a cukr. Všechny tyto suroviny vyšleháme a nalijeme do formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Jakmile korpus vychladne naneseme tvarohovo-čokoládový krém. Krém připravíme tak, že rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a necháme mírně zchládnout. Poté vmícháme tvaroh a vyšleháme. Dort necháme poté alespoň hodinu ztuhnout v lednici. Dobrou chuť 🙂
🥧ČOKOLÁDOVÝ DORT🤤
Na tom, že si čas od času dáme v cukrárně čokoládový dort, není rozhodně nic špatného. A to ani v případě, pokud se snažíte shodit nějaké to kilo 😉 Avšak neměla by to být záležitost každodenní...
Ale já mám pro vás tip na #zdravemlsani které si můžete dopřát častěji - vynikající #fitrecept na čokoládový dortík #bezmouky
Základem korpusu jsou totiž červené fazole, které svou nasládlou a oříškovou chutí dodají nejen pečeným dezertům to pravé potěšení. Navíc díky fazolím a banánu je korpus krásně vláčný, není tedy třeba přidávat olej a je možné snížit cukr až trojnásobně 😉 Spojením tohoto vláčného korpusu s kvalitní hořkou čokoládou a tvarohem dostanete výborný čokoládový dezert s vyváženým poměrem nutrientů 👍
Recept na 12 porcí ( forma prům. 25 cm):¨
Fazole adzuki vařené 260 g ( může být i jiný druh a klidně i sterilované v konzervě)
2 vejce
1 lžička jedlé sody
1/2 kypřícího prášku
50 g cukru ( nebo jiného sladidla)
40 g holandského kakaa
180 g banánu100 g
70 % hořké čokolády ( já použila 71,5 % pecičky od @svetplodu 👌
500 g odtučněného tvarohu
Postup:
Uvařené fazole s banánem rozmixujeme dohladka. Přidáme vejce, kakaový prášek, kypřící prášek a cukr. Všechny tyto suroviny vyšleháme a nalijeme do formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Jakmile korpus vychladne naneseme tvarohovo-čokoládový krém. Krém připravíme tak, že rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a necháme mírně zchládnout. Poté vmícháme tvaroh a vyšleháme. Dort necháme poté alespoň hodinu ztuhnout v lednici. Dobrou chuť 🙂
porce 100 g: energetická hodnota 662 kJ/158 kcal, tuky: 5g, sacharidy 18 g, bílkoviny 9 g
#jimezdrave #cokoladovydort
#zdraverecepty #mlsanibezvycitek #dezert #zdravepeceni
#zdravedezerty #lusteniny #fazole