17 / 19

    Housky na burgery

    Recept cca 12 ks:
    špaldová celozrnná mouka (Lidl) 250 g
    špaldová mouka hladká (Lidl )250 g
    Hollandia Selský jogurt bílý 80 g
    řepkový olej 80 ml
    vejce slepičí 50 g
    sůl jedlá 5 g
    mléko čerstvé polotučné 0.25 l
    droždí 40 g
    cukr řepný, bílý 10 g

    Postup:
    Ve velké míse smícháme prosátou mouku a přidáme vejce, jogurt, sůl a olej. Ve druhé nádobě smícháme cukr s vlažným mlékem a přidáme droždí. Necháme vzejít kvásek. Kvásek pak přelijeme do mísy s moukou a zpracujeme těsto, které necháme hodinku vykynout. Po vykynutí těsto rozkrájíme cca na 12 stejných kousků a vytvarujeme bochánky. Bochánky pak přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem, posypeme sezamem, mákem a kmínem...dle chuti a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C na 15 minut.

    Energetická hodnota jedné housky: 982 kJ, sacharidy 33 g. tuky 8 g, bílkoviny 7 g

    30. čer 2021