Recept cca 12 ks: špaldová celozrnná mouka (Lidl) 250 g špaldová mouka hladká (Lidl )250 g Hollandia Selský jogurt bílý 80 g řepkový olej 80 ml vejce slepičí 50 g sůl jedlá 5 g mléko čerstvé polotučné 0.25 l droždí 40 g cukr řepný, bílý 10 g
Postup: Ve velké míse smícháme prosátou mouku a přidáme vejce, jogurt, sůl a olej. Ve druhé nádobě smícháme cukr s vlažným mlékem a přidáme droždí. Necháme vzejít kvásek. Kvásek pak přelijeme do mísy s moukou a zpracujeme těsto, které necháme hodinku vykynout. Po vykynutí těsto rozkrájíme cca na 12 stejných kousků a vytvarujeme bochánky. Bochánky pak přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem, posypeme sezamem, mákem a kmínem...dle chuti a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C na 15 minut.
Energetická hodnota jedné housky: 982 kJ, sacharidy 33 g. tuky 8 g, bílkoviny 7 g
Housky na burgery
Recept cca 12 ks:
špaldová celozrnná mouka (Lidl) 250 g
špaldová mouka hladká (Lidl )250 g
Hollandia Selský jogurt bílý 80 g
řepkový olej 80 ml
vejce slepičí 50 g
sůl jedlá 5 g
mléko čerstvé polotučné 0.25 l
droždí 40 g
cukr řepný, bílý 10 g
Postup:
Ve velké míse smícháme prosátou mouku a přidáme vejce, jogurt, sůl a olej. Ve druhé nádobě smícháme cukr s vlažným mlékem a přidáme droždí. Necháme vzejít kvásek. Kvásek pak přelijeme do mísy s moukou a zpracujeme těsto, které necháme hodinku vykynout. Po vykynutí těsto rozkrájíme cca na 12 stejných kousků a vytvarujeme bochánky. Bochánky pak přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem, posypeme sezamem, mákem a kmínem...dle chuti a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C na 15 minut.
Energetická hodnota jedné housky: 982 kJ, sacharidy 33 g. tuky 8 g, bílkoviny 7 g