16 / 19

    DOMÁCÍ BURGERY s grilovaným hovězím.

    Vyzkoušejte domácí burgery třeba jako plnohodnotnou a zdravou večeři. Domácí housky viz. vedlejší příspěvek.

    Maso na burger – 10 porcí
    hovězí mleté maso (max 10 % tuku Tesco ) 500 g
    řepkový olej 2 ml – jen na potření
    worcesterová omáčka 10 ml
    pepř, sůl, česnek dle chuti...
    Dijonská hořčice 10 g
    cibule 50 g
    mouka hladká špaldová 10 g

    Postup
    Dejte přísady na burger do mísy, osolte, dochuťte a promíchejte. Odložte do ledničky cca na hodinu ( já nechávám přes noc). Vytvarujte 10 burgerů. Burgery potřete tence olejem a grilujte asi 5 minut po každé straně, až budou pěkně dohněda opečené, ale stále ještě růžové uprostřed. Na poslední minutu na ně položte plátky sýra.

    BURGER se všemi ingrediencemi– váha 275 g!

    Energie 1701 kJ, tuky 17 g, bílkoviny 22 g, sacharidy 42 g

    domácí celozrnná houska - cca 100 g
    hovězí maso grilované 60 g
    cheddar - 10 g
    česnekovo - jogurtový dresink - 10 g
    kečup - 5 g
    Zeleninou nemusíte vůbec šetřit a klidně přidat 😉 rajče 20 g, kyselá okurka 20 g, hlávkový salát 40 g, červená cibulka 10 g, Výborná je v burgeru také třeba grilovaná cuketa, lilek, pálivá paprika...

    30. čer 2021