12 / 19
    Čokoládový dort z červené řepy

    EXTRA ČOKOLÁDOVÝ DORTÍK z červené řepy k nedělní kávičce.

    Dneska mám pro vás zase jeden výborný recept na zdravější mlsání

    Recept na cca 13 porcí (dortová forma 28 cm):

    120 g ovesné mouky (Mlýn Pohronský Ruskov – koupila jsem v Tescu)

    4 vejce (zvlášť bílek a žloutek)
    350 g červené předvařené řepy nastrouhat (já použila značku Huercasa z Lidlu)

    50 g mletých mandlí (můžete nahradit vlašskými ořechy nebo mletými vločkami)

    1 kypřící prášek do pečiva

    70 g řepný cukr

    40 g Holandské kakao (např. Dr. Oetker)

    70 ml polotučného mléka (může být i rostlinné)

    poleva:

    1 ks (100 g) 70% čokoláda

    2 lžíce (cca 20 g) zakysané smetany

    Smícháme všechny ingredience na korpus kromě bílků. Bílky si vyšleháme v tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto dáme do formy a pečeme na 180 °C cca 45 minut ( propečení vyzkoušíme špejlí).

    Jakmile dort vychladne polijeme připravenou polevou – rozpuštěná čokoláda se zakysanou smetanou.

    Nutriční hodnota na 1 porci (80 g)

    Energie: 734 kJ; tuky: 8 g; sacharidy: 17; bílkoviny: 7 g

    pro porovnání

    nutriční hodnota čokoládového dortu z cukrárny (80 g):

    Energie: 1256 kJ; tuky: 14 g; sacharidy: 41; bílkoviny: 4 g

    Dobrou chuť!!

    21. únor 2021