martynne1
12. únor 2013

Dortíky z našich rodinných oslav

jé, žeru všechny vaše dorty 😵 a to všechno ty prosímtě?

4. dub 2013

@domorodka ano, ano, prosím, občas (hlavně u těch potahovaných marcipánem) nadávám jak křeček, ale i tak mě to totiž hodně baví a vždycky jsem byla na sladké a ráda pekla, tak se takto můžu realizovat 🙂

4. dub 2013

@martynne1 a marcipán máš ten kupovaný? Mě to z něj teď vůbec nešlo 😅 ☹

5. dub 2013

@martynne1 a šikovná jsi moc 😵 mě také baví péct, ale jak jsem teď bojovala s marcipánem, tak mě přešla chuť na delší čas zas 😀

5. dub 2013

@domorodka no neboj, já měla radost, jak se mi povedly ty promazávané korpusy a pak jsem tři hodiny brečela nad tím potahováním marcipánem, nešlo mi to a musela jsem to pak maskovat těmi zelenými kopci a oranžovými "horami", no prostě jsem myslela, že ten dort radši ani nebudu ukazovat... 3patný materiál na potahování, jedna moje kamarádka je borec na dorty potahované a píše, že to potahuje nějakou hmotou smart flex, tak to budu muset někde vykoumat 🙂 S tímhle marcipánem jsem potahovala naposled. Figurky jdou z něj v pohodě, ale na potahování to dobrý není ☹

5. dub 2013

@domorodka no, kupovala jsem ten od Dr. Oetkera - říkám, opice z něj byly super, ale potahovat už nikdy!

5. dub 2013

@martynne1 já koupila ten samý 😅 trhalo se to, lepilo se to... zkoušela jsem to i přes pečící papír co byl zrovna po ruce, to se to rozválelo, ale pak zas roztrhlo... no... příště fakt už né... a ty kytičky z toho sice šly, ale lepilo to... moc nadšená z toho fakt nejsem ale zas chuťově jsem jedla horší... takže to je jediné malé plus... mám recept na výborný marcipán ze sušeného mléka a s tím se mi dělalo lépe, sice jsem z něj nepotahovala dort, ale určitě se mi lépe modelovalo, hlavně si jej mohu udělat hustý dle potřeby... 🙂 a je mňamózní 😵
zas je super, že si umíš poradit a zamaskovat, co je třeba 🙂 🙂

5. dub 2013

@martynne1 doporučuju válet
@martynne1 marcipán na mikrotenové fólii, já používám skoro vždy ten od Dr.Oetkera a jde to z něj spolehlivě, jen se nesmí udělat příliš tenký plát.Jukněte ke mě do alba.Smart flex nebo white icing jsou na potahování jednodušší, jen to není marcipán, ale cukrová hmuta ☹

6. dub 2013