marketka_m
22. říj 2020
724 

NEJJEDNODUŠŠÍ JÍDLO SVĚTA

Vařím... nemiluji tuhle část života.. ale ani mě nerujnuje pychicky.. prostě to beru tak, že je to moje samozřejmost.. a když rodině chutná - o to víc mám radost. Menu si skládám skoro ze dne na den.. Prostě si řeknu, co bych tak mohla uvařit.. ano je to i tím, že mám hodně věcí v mrazáku.. a nebo kouknu do lednice.. co by se dalo uvařit... (nesnáším vyházení jídla, takže když vidím že u něčeho končí expirace.. začínám experimentovat v kuchyni)

V mé kuchyni však vždy musí být polévka i druhý chod. Když nemám nápad, kouknu na internet nebo do mého sešitu, kde si ukádám recepty z časopisů, od kamarádů..

A JAKÉ JE PODLE MNĚ NEJJEDNODUŠŠÍ JÍDLO NA SVĚTĚ  a přitom je parádní🙂 a všem chutná? TĚSTOVINY S KREVETAMI. Podle mně není možné, aby ho někdo nemiloval nebo zkazil během vaření 🙂

Základ? Těstoviny s olejem z oliv, do toho naházím krevety a je to 🙂 ale kde je fantazie? Můžete si přidat cuketu, olivy, kuřecí maso, sušené rajčata, žampiony... 

Pro 4-5 osob:

500 g těstovin
petržel
česnek
olivový olej
parmazán
krevety

(chilli papričky)

1. Těstoviny al dente v osolené vodě
2. pánev + olej + česnek + krevety (přímo z mrazáku přeleju teplou vodou z vodovodu, osuším)
3. petržel nasekám na drobno, chilli pro odvážné + sýr
4. vše spojíme! dobrou chuť!!!!

Já to dělám jako rizoto, na lžíci oleje dám osmahnout plátky česneku do větší (hlubší) pánve, pak na to hodím ty omyté krevety, nasypu na to rýži, podliju vývarem a takto pomalu tu rýži vařím v tom vývaru, který přilívám postupně, jak se tekutina odpařuje, aby jí tam nebylo moc, ani málo, až je rýže měkká nebo na chuť pro Vás nebo podle času v návodu na krabici. Ke konci vaření přidám ještě trochu mraženého hrášku a pro zjemnění vmíchám lžičku másla a taky dobrota! Sýr si každý může dát podle chuti, já nedávám.

15. lis 2020

@2hanah super!!!!

15. lis 2020

@marketka_m Děkuji, i za pěkný článek, hezky napsaná inspirace, bavilo mě to číst, víc takových receptíků😊

15. lis 2020

Začni psát komentář...

Odešli