49 / 119
    Jahodový sirup

    @mariankak Jak jak ? 🙂

    21. čer 2014

    Take bych rada vedela.o))

    21. čer 2014

    @peetrunka teď jsme na FB narazila na tento , tak třeba je to on nebo hodně podobný :
    Jahodový sirup...
    ------------------------
    1 kg jahod, 1 kg cukru, 20 g kyseliny citronové
    Kyselinu smícháme s cukrem a prosypeme jahody. Necháme 2-3 dny stát, občas promícháme. Přecedíme přes plátno, dobře vymačkáme. Sirup zahřejeme, aby se zbylý cukr rozpustil, povaříme asi minutu a horké plníme do sklenic.

    21. čer 2014

    @pacient no dělala sem podobně, jahody se prosypali s cukrem 1 kg jahod a s 900g cukru, neecháme 3-4 dny stát potom štávu přecedíme, a pevný podíl smíchame s 80ml vody ještě se snažíme něco vymačkat, přidáme 10g kys. citronové a převaříme 2 minuty 🙂

    21. čer 2014

    @mariankak děkuju 🙂

    22. čer 2014

    @pacient
    @mariankak Moc dekuji obema .o)

    22. čer 2014

    můžu se zeptat,zda jsi cedila přes plátýnko nebo jen přes cedník?

    7. pro 2014

    @luciasek07 jen přes hustý cedník 🙂

    8. pro 2014