@bizba Recept jsem si tak nějak upravila podle sebe z internetu. Špky jsem natrhané opláchala a proprala ve vodě, potom jsem jim zahradníma nůžkama ošmikala jen ty černé bubáky, šlo to i docela rychle. Pak vše do velikého hrnce, zalít celé vodou a vařit, až změkly, tak jsem to rozbila tyčovým mixérem a přilívala jsem vodu - hodně vody! aby to nebyla taková hustá kaše. Potom celé propasírovat přez jemné sítko - to dělal manžel, protože to na mě bylo moc těžký, ale kdyby se to víc rozředilo a pak vyvařila voda půjde to líp (ale zase dlouhým vařením se ztrácí vit. C) Propasírovaný jsem smíchala s Gelfixem a dosypala cukr provařila jsem to podle návodu a pak už jen plnit do skleniček. Jako zase taková hrůza to nebyla - kdybych to dělala třeba jen z kila bude to lepší 🙂 ale chuť je znamenitá! Doporučuju!
Nemáte prosím recept? Moc pěkný nápad