Recept Na másle ve velikém hrnci opeču zeleninu (mrkev, celer, pórek, cibuli, česnek), přidám kuřecí skelet a několik stehen, bobkový list, nové koření a pár kuliček pepře. Zaleji studenou vodou a přivedu k varu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhnu teplotu a nechám cca 3 hodiny probublávat. Hotový vývar přecedím přes plátýnko, rozvařenou zeleninu vyhodím (mrkev schovám pejskovi), maso oberu do polévky (a pejskovi). Do hotového vývaru přidám mrkev a hrášek a dál vařím do změknutí (někomu bude vyhovovat mít zatím maso stranou, ale já mám ráda, když se úplně rozvaří 🙂). Dosolím solí a pepřem. Mezitím si zvlášť uvařím nudle, které dávám do talíře před servírováním. Polévka by si zasloužila čerstvé bylinky, ale bohužel nebyly 🙂.
Recept
Na másle ve velikém hrnci opeču zeleninu (mrkev, celer, pórek, cibuli, česnek), přidám kuřecí skelet a několik stehen, bobkový list, nové koření a pár kuliček pepře. Zaleji studenou vodou a přivedu k varu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhnu teplotu a nechám cca 3 hodiny probublávat. Hotový vývar přecedím přes plátýnko, rozvařenou zeleninu vyhodím (mrkev schovám pejskovi), maso oberu do polévky (a pejskovi). Do hotového vývaru přidám mrkev a hrášek a dál vařím do změknutí (někomu bude vyhovovat mít zatím maso stranou, ale já mám ráda, když se úplně rozvaří 🙂). Dosolím solí a pepřem. Mezitím si zvlášť uvařím nudle, které dávám do talíře před servírováním. Polévka by si zasloužila čerstvé bylinky, ale bohužel nebyly 🙂.