@nebetka Já to dělám všechno od oka a podle toho, co mám doma, takže úplně přesný recept bohužel nemám 🙂. Ale v tomhle jsou brambory, mrkev, rozinky, cizrna a myslím, že hovězí pupek. Do tajine dám pár kapek oliváče, na tom trochu osmažím cibulku s česnekem a přidám výše uvedené ingredience nakrájené na kostičky, přidám koření (já dávám skořici, badyán, sůl, pepř, kurkumu, hodil by se římský kmín, ale ten já nemám ráda), přiklopím víkem a jdu si po svejch 🙂. Maso se zeleninou pustí dost šťávy, takže není potřeba nikterak podlejvat (vysrážená tekutina po víku opět teče zpátky). V tajine se báječně promíchají všechny chutě 🙂. Po čase zkontroluji, jak moje směs vypadá a pokud je maso měkké, tak mám hotovo (cca 2 hodiny na ten hovězí pupek). Před servírováním ještě zasypávám nasekaným koriandrem, ale to určitě není potřeba. Nebo je fajn to ozdobit lžící zakysanky. Místo brambor lze přisypat syrovou rýži nebo třeba kuskus místo rozinek je fajn do směsi pokrájet sušené meruňky. Kdo nemá doma tajine, protože to asi není úplně častá výbava domácností, může směs dělat klidně pod pokličkou v hrnci (tak to dělám, pokud potřebuji víc jak dvě porce, protože můj tajine je malý).
Napsala bys nám recept, prosím?