@tehulka83
TĚSTO: 5 vajec, 1 hrnek cukr krupice, 8 lžic oleje, 8 lžic vody, 1 a 2/3 hrnku pol.mouky, 1pr.do pečiva, 2 lžíce kakaa
PUDINK: 4 hrnky mléka, 2 jahodové pudinky, 6 lžiček cukr moučka, 1 vanilkový cukr
POLEVA: 2 kelímky zakysané smetany, 2-3 lžíce cukr moučka, 2 balíčky vanilkového cukru = vše zašlehat
POSTUP: 1. Uvařit pudink, (dávám o něco míň cukru než je v receptu, jak kdo má rád)
2. Do rozšlehaných bílků přidat cukr krupici a ušlehat tuhý sníh. Postupně přidat žloutky, olej, vodu, mouka a pr.do pečiva. NA vysypaný plech vlijeme 2/3 těsta, do zbytku vmíchat kakao a nerovnoměrně vlít do světlého těsta. Nakonec lžící do těsta přidáme uvařený, vychladlý pudink (já ho nalívám naběračkou, a zas tak uplně nečekám až vychladne) Pečeme na 150. Na upečený ještě vychladlý koláč vlijeme polevu ze zakysané smetany. Po chvilce dát do lednice.
Mňam děkuji ,určitě vyzkouším 🙂
Prosim o recept 🙂