•2 hrnky ovesné mouky (neboli najemno rozmixovaných ovesných vloček)
•2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
•1,5 až 2 hrnky vody
•2 vejce nebo 1 banán nebo 4 lžičky psyllia
•za studena lisovaný kokosový olej nebo sádlo
Postup
Smíchejte ovesnou mouku s 1,5 hrnkem vody a vejcem, nebo najemno rozmačkaným banánem, či psylliem, nechejte stát v pokojové teplotě zhruba 15 minut. Vmíchejte prášek do pečiva a dle potřeby pak ještě přidejte tolik vody, aby vzniklo lívanečkové těsto (mouku s vodou a případně psylliem můžete nechat stát v pokojové teplotě několik hodin, pak přidat ostatní suroviny a potřebné množství vody a ihned smažit).
recept z nejlepšího blogu: http://www.skritcikuchyne.cz/2016/07/livanecky-...