ingredience: 5 pevných hrušek 5 lžic medu nebo javorového sirupu 200 g másla 3 vejce 200 g medu 200 g hladké mouky 2 lžičky kypřícího prášku Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme jadřince a chvilku povaříme aby nám změkly a šli lépe nakrájet do vějířku. Do malé hrnce dáme 5 lžic medu a přivedeme k varu dokud nezkaramelizuje. Med vlijeme do formy vyložené pečícím papírem, potřeným máslem a vyskládáme na něj vějířky hrušek. Máslo utřeme vařečkou do pěny. Vejce šleháme s medem dokud nevznikne světlá krémovitá pěna, do které vmícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme máslo. Těstem zakryjeme hrušky a pečeme cca 50 minut, dokud není špejle čistá. necháme chvilku zchladnou a překlopíme na talíř. Ingredience jsou dělané na formu o průměru 28 cm.
fotoportrét
ingredience:
5 pevných hrušek
5 lžic medu nebo javorového sirupu
200 g másla
3 vejce
200 g medu
200 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme jadřince a chvilku povaříme aby nám změkly a šli lépe nakrájet do vějířku. Do malé hrnce dáme 5 lžic medu a přivedeme k varu dokud nezkaramelizuje. Med vlijeme do formy vyložené pečícím papírem, potřeným máslem a vyskládáme na něj vějířky hrušek. Máslo utřeme vařečkou do pěny. Vejce šleháme s medem dokud nevznikne světlá krémovitá pěna, do které vmícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme máslo.
Těstem zakryjeme hrušky a pečeme cca 50 minut, dokud není špejle čistá. necháme chvilku zchladnou a překlopíme na talíř.
Ingredience jsou dělané na formu o průměru 28 cm.