125 g másla
1/3 hrnku třtinového cukru
kůra z dvou bio-citrónů
1 lžíce vanilkové esence nebo semínka z lusku
1 hrnek prosáté mouky (celozrnné nebo hladké)
1 lžička prášku do pečiva
120 g nastrouhané čokolády (používám 70%)
Ušlehejte změklé máslo s cukrem do pěny, přidejte vanilku a kůru. Opatrně vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a čokoládou.
Troubu předehřejte na 180°C.
Dva plechy si vyložte pečícím papírem nebo vymažte. Z těsta tvarujte kuličky velké tak 1,5 -2 cm v průměru, nebo tvořte kopečky ledabyle lžičkou. Nechte dostatek prostoru mezi jednotlivými kousky, protože se při pečení roztečou a spekly by se.
Pečte 15 minut.
http://www.kitchenette.cz/clanek/66-cokoladovo-...