140 g másla 70 g špaldové mouky 70 g celozrnné žitné mouky 1 sáček kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů 1/4 lžičky soli 2 větší hrušky 3 vejce 125 g třtinového cukru Postup: Potřebujeme koláčovou formu (kulatá o průměru 20 cm), kterou vymažeme máslem (lze lehce vysypat třeba moukou/strouhankou/kokosem). Zbylé máslo si rozpustíme. Do misky prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, sůl a promícháme. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na osminky a rozložíme po dně formy. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme postupně mouku a promícháme vařečkou. Nakonec přidáme i rozpuštěné máslo a opět promícháme. Těsto přelijeme rovnoměrně přes hrušky a dáme péct do předem vyhřáté trouby (180°C) zhruba na 45 minut, dokud koláč není pěkně dozlatova.
140 g másla
70 g špaldové mouky
70 g celozrnné žitné mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
1/4 lžičky soli
2 větší hrušky
3 vejce
125 g třtinového cukru
Postup: Potřebujeme koláčovou formu (kulatá o průměru 20 cm), kterou vymažeme máslem (lze lehce vysypat třeba moukou/strouhankou/kokosem). Zbylé máslo si rozpustíme.
Do misky prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, sůl a promícháme.
Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na osminky a rozložíme po dně formy.
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme postupně mouku a promícháme vařečkou. Nakonec přidáme i rozpuštěné máslo a opět promícháme.
Těsto přelijeme rovnoměrně přes hrušky a dáme péct do předem vyhřáté trouby (180°C) zhruba na 45 minut, dokud koláč není pěkně dozlatova.