lněné semínko musí být podrcené, jinak projde trávícím traktem bez povšimnutí 🙂 chléb: 1hrnek žitné mouky, 3 hrnky pohankové mouky, 1lž kmínu, 2lž soli, 1/2 lž sušeného droždí - smíchat a přidat 1lž octa + 2 hrnky studené vody (já přidala navíc 2 hrsti rozmixovaného lněného semínka). Posypat moukou a nechat kynout 12-18 hod. Po té probereme vařečkou, znovu posypeme moukou a necháme ještě 30 min odpočinout. Kastrol 21-23 cm vložíme do trouby na 30 min při 230st. Do horkého kastrolu vyklopíme těsto, posypeme kmínem a pečeme 30 min při 230st zakryté poklicí a dalších 20 min odkryté
lněné semínko musí být podrcené, jinak projde trávícím traktem bez povšimnutí 🙂
chléb: 1hrnek žitné mouky, 3 hrnky pohankové mouky, 1lž kmínu, 2lž soli, 1/2 lž sušeného droždí - smíchat a přidat 1lž octa + 2 hrnky studené vody (já přidala navíc 2 hrsti rozmixovaného lněného semínka). Posypat moukou a nechat kynout 12-18 hod. Po té probereme vařečkou, znovu posypeme moukou a necháme ještě 30 min odpočinout. Kastrol 21-23 cm vložíme do trouby na 30 min při 230st. Do horkého kastrolu vyklopíme těsto, posypeme kmínem a pečeme 30 min při 230st zakryté poklicí a dalších 20 min odkryté