recept - Dita P. 260 plh mouky (já dala 200 špaldové a 60 lupinové), 200g třtinového cukru (stačí polovina), 2lž skořice, 227g másla, 12 jablek- 2 kg (já dala 8 středních a stačilo to), 2 lž. čerstvě vymačkané šťávy z citronu Smícháme mouku/y, cukr, skořici, máslo, směs musí připomínat drobenku (popř. přidat mouku - já přidávala). 2/3 směsi natlačit do koláčové formy o průměru 22cm. Troubu předehřejeme na 180st. Jablka oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky (docela vopruz). Vyskládáme na těsto a každou vrstvu posypeme skořicí a pokapeme citr.šťávou. Na vyskládaná jablka nadrobíme zbylou 1/3 těsta. Pečeme 1h a 15 min (já pekla jen 1h). Porcujeme zcela vychladlé, jinak se to bortí. Celý koláč je vyšší než forma, což vůbec nevadí 🙂 Je megaluxusní 🙂
recept - Dita P.
260 plh mouky (já dala 200 špaldové a 60 lupinové), 200g třtinového cukru (stačí polovina), 2lž skořice, 227g másla, 12 jablek- 2 kg (já dala 8 středních a stačilo to), 2 lž. čerstvě vymačkané šťávy z citronu
Smícháme mouku/y, cukr, skořici, máslo, směs musí připomínat drobenku (popř. přidat mouku - já přidávala). 2/3 směsi natlačit do koláčové formy o průměru 22cm. Troubu předehřejeme na 180st. Jablka oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky (docela vopruz). Vyskládáme na těsto a každou vrstvu posypeme skořicí a pokapeme citr.šťávou. Na vyskládaná jablka nadrobíme zbylou 1/3 těsta. Pečeme 1h a 15 min (já pekla jen 1h). Porcujeme zcela vychladlé, jinak se to bortí.
Celý koláč je vyšší než forma, což vůbec nevadí 🙂 Je megaluxusní 🙂