210 / 377
    pohankové rizoto - recept viz herbář Lindy Rybové a Kateřiny Winterové

    250 g pohankových krup
    500 ml zeleninového nebo masového vývaru
    2 velké cibule
    zelenina (např. jarní cibulka, mrkev, hrášek, květák, brokolice)
    1 dcl bílého vína
    olivový olej
    kousek másla
    sůl
    pepř

    Kroupy zalijeme horkým vývarem a vínem a na mírném plameni vaříme, než kroupy změknou. Na pánvi na oleji osmahneme najemno nasekanou cibuli, přisypeme zeleninu, kterou restujeme 5–10 minut. Na závěr pohanku scedíme, promícháme se zeleninou a přidáme máslo. Pokud je jídlo suché, můžeme pokapat vývarem s vínem.

    TIP: Tento zdravý zeleninový recept uděláme jednoduše masovým, pokud nejdříve na pánvi orestujeme 400 g nakrájených osolených a opepřených kuřecích prsíček a pak teprve přisypeme zeleninu.

    17. zář 2014