lucikproch
21. črc 2018
482 

Zmrzlinovač Klarstein

                                            

Když jsem zahlédla, že se budou testovat výrobky od firmy Klarstein, tak jsem ani minutu neváhala a hned se zapojila. Ani ve snu by mě nenapadlo, že právě mě vyberou. Nebudu lhát, že jsem si nemyslela úplně na jiný výrobek 😀. Nu což byl mi přidělen zmrzlinovač (i když u nás zmrzliny moc neletí) i přes to jsem byla moc ráda.

Testování mi začalo asi o týden později než všem ostatním, protože nebyl můj výrobek skladem. Když zmrzlinovač dorazil, tak mě docela překvapilo jak je krabice malá. Po rozbalení jsem pochopila proč 😀 je to takový ňoňoušek malinký 😀.

                                                                

                                                              

                                                              

      A právě to jak je malinký mě docela zarazilo (říkala jsem si, že se tam vleze snad zmrlinu na dva kopečky 😀). Nádoba se musí dát nejméně na 8hodin do mrazáku a pak se můžou dít ty kouzla. 

Já jsem začala.......

NUTELOVÁ ZMRZLINA

  • 250 ml mléka
  • 150 g cukru
  • 100 g kvalitní čokolády
  • 3 lžičce nuttela krému
  • 250 ml smetany ke šlehání

Mléko s cukrem přivedeme k varu a poté do něj vmícháme na kousky nalámanou čokoládu a nuttelu. Poté směs sejmeme z plotny a mícháme ji až do úplného rozpuštění čokolády. Směs necháme vychladnout.

Našleháme smetanu a vmícháme ji do chladného čokoládového krému.

Až byla směs úplně vychládlá, tak jsem ji nalila do zmrzlinovače. Otvor je tam opravdu malinký 😀.

                                               

                                                     

 Asi po 30min. jsem zmrzlinovač vypnula a po zjištění, že zmrzlina ještě není vůbec tuhá, jsem ji šoupla ještě do mrazáku. Pak už mohla přijít testovačka od Matyho. Tam jsem moc úspěchů nesklidila 😀.

 

                                                                

Druhé testování už bylo o krapet lepší 😉

VANILKOVO-LENTILKOVÁ ZMRZLINA

  • 1 hrnek (240 ml) plnotučného mléka
  • ¾ hrnku (170 g) krupicového cukru
  • 2 hrnky (480 ml) smetany ke šlehání (31%)
  • špetka soli
  • 1 vanilkový lusk
  • 6 žloutků
  • ¾ ČL vanilkového extraktu

Dělala jsem poloviční dávku!!!!!!!

  1. Ve středně velkém hrnci smícháme mléko, cukr, 1 hrnek (240 ml) smetany a sůl.
  2. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a semena vyškrábeme. Semena i lusk vložíme do hrnce k mléčné směsi.
  3. Za stálého míchání směs zahřejeme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí.
  4. Přikryjeme pokličkou, odstraníme z plotny a necháme louhovat při pokojové teplotě 30 minut.
  5. Druhý hrnek smetany (240 ml) nalijeme do větší mísy a dáme přes ní (jemné/ husté) síto.
  6. Žloutky rozšleháme v středně velké míse a pomalu je nalijeme do ohřáté mléčné směsi, neustále šleháme (abychom je neuvařili).
  7. Hrnec vrátíme zpět na plotnu a zahříváme na mírném stupni. Neustále šleháme, zvláště dno hrnce, abychom směs nespálili. Jakmile směs dosáhne teploty 75 - 80°C, sundáme hrnec z plotny. Směs zhoustne.
  8. Pudinkovou směs nalijeme přes jemné síto do mísy se smetanou. Řádně promícháme.
  9. Přidáme vanilkový extrakt a necháme vychladnout cca 1 hodinu při pokojové teplotě, potom nejméně 8 hodin (ideálně přes noc) v lednici.
  10. Až bude směs vychlazená, můžeme ji připravit ve zmrzlinovači podle návodu.

Až byla směs ve zmrzlinovači tak jsem přidala lentilky.

                                                      

                                                   

                                                          

Tahle zmrzlina měla opravdu velký úspěch 😀.

Můj názor na tento zmrzlinovač není ani kladný, ale ani záporný. Pozitivní je, že je opravdu skladný. Ale asi když bych si chtěla nějaký zmrzlinovač koupit, tak už bych si našetřila peníze na zmrzlinovač i s chladící jednotkou.

 Ještě jednou moc děkuji Modrému koníkovi za vybrání do tohoto testování. A budu se případně těšit na další test 😉 

 #test_klarstein

👏

21. črc 2018

Začni psát komentář...

Odešli