lucaz
14. bře 2018
835 

Udělala si štyry a teď je nezvládá... No, to si teda naběhla

"A to ani nevíš, že jsem se kvůli tobě pohádala..., jak jsme spolu byly minule" povídá mi během rozhovoru kamarádka, říkejme jí třeba Jana.

Z mého pohledu vytušila, že má pokračovat.

"No jak jsi s dětma vystupovala z výtahu a šla do garáží a my jeli dál...." matně si ten den vybavuji...

"...tak tys tam nějak okřikovala děti, nebo co..." Vzpomínám si. Volala jsem na Matyho,  když chtěl jít špatnými dveřmi a zároveň na Týnu, aby neutíkala mezi auta. Pak, ale až o kus dál jsem se zlobila na Eli-byla jsem s nimi bruslit-ano, celkem vyčerpávající a ona měla tu svou náladu, kdy je celý svět podle ní úplně blbě a to mě pak teda rozčiluje...ale zas nic hrozného... ještě mě pobavil kolemjdoucí pán...prý:" A, přísná maminka, to je správný-čtyři děti, to musí bejt!" Smál se. 

"...no, tak a k nám do výtahu přistoupila taková..." pokračovala  Jana, zarazila se, přemýšlejíc, jak by dotyčnou maminku s jedním dítkem popsala co nejvýstižněji.

"no taková,s nosem nahoru, zmalovaná, jak velikonoční vejce, taková celá umělá... a nastoupila a prej: No, si udělá štyry děti a pak je nezvládá! Jako na tebe rozumíš...no a to víš, to bylo něco pro mě (sama má tři dospělé dcery), to narazila zrovna na tu pravou! Tak jsem jí to vysvětlila! To mě teda vytočila..., jakym to řekla hnusnym pohrdavym tónem! Se nezmohla ani na slovo!"

I když jsem to neřešila, říkala jsem si...nojo, káča, ví o mě kulový, sama má jedno, tak co je mi po jejím názoru..., někde uvnitř se mě to stejně dotklo.

Ano, sama někdy ten pocit mám, že některé situace nezvládám, ale to přece není o tom, že mám 4 děti. Měla jsem tyhle myšlenky i při prvním, i se třema, mají tyhle pochybnosti i moje kamarádky se dvěmi dětmi...

A dokonce mám za to, že pochybnosti k nám prostě patří. Jen díky pochybnostem se posouváme dál.

Maminky s více dětmi...

Setkáváme se s něčím podobným?

Krásně to tato kamarádka vystihla jindy:"nojo, to si zvykej...Když přijde dítě s flekem na tričku, nikdo to neřeší. Když přijde tvoje dítě s flekem, tak se všichni budou starat, že ty děti  nezvládáš.."

A navíc...já si to snažím si nebrat, ale začínám si všímat, že z dcery dělají občas "chudinku"stylem...nojo, když rodiče na tebe nemají tolik čas, viď, když je vás doma tolik."

Budu ráda za vaše zkušenosti!!!

nikdo nikdy nebyl v kůži toho druhého. Těžko říct, jak by se chovala taková maminka, kdyby sama měla 4 děti. V první řadě by se měl každý starat sám o sebe. A tobě fandím 🙂

14. bře 2018

Taky mám čtyři děti a sem tam si občas někdo rýpne,ale neřeším to.Ano,zvykla jsem si... Mám pocit,že člověk,který je spokojený se svým vlastním životem-nemá potřebu soudit druhé a hrabat se v jejich životech... Hlavu vzhůru,my samy víme nejlíp,jestli své děti zvládáme nebo ne! ☺

14. bře 2018

Ja mam sice jen dve deti, ale i tak se s podobnymi nazory okoli setkavam, a to kvuli tomu, ze mam mezi detmi maly vekovy rozdil (13 mesicu).
Nic si z toho nedelej, to jsou proste lidi, kteri sami maji zivot na houby, ale misto aby to resili, resi radeji ostatni. Kdybys mela jedno dite, urcite by se nasli chytraci s poznamkami o chudakovi rozmazlenem jedinackovi.

14. bře 2018

Ja si myslim co jsou mamy co vice deti zvladaji bravurne a pak ty co mene ... 😉

14. bře 2018

Ja jsem z peti deti a moje mama a i my deti jsme si kvuli tomu zazili svoje.Hlavne ve skole,nekdy to bylo peklo a to i ze strany ucitelu.

14. bře 2018

Mam tri prcky a mam to same nikdy jsem nechtela jednoho prcka pak by byl rozmazlenej .ale kolikrat kdyz snimi jdu tak na me koukaj jak na nejakyho exota ale ja to neresim at se kazdej stara o sebe bylo by to nejlepsi ale vzdy se najdou nektery ktery proste zavidi a musi si rypat ale jednim uchem.sem a druhym ven neresim fakt ne . Myt hnusnou naladu jen kvuli nejakym idiotum vubec jak vyprdni.se na ne vazne mas svuj zivot krasnej zivot 4zdravy prcky co vic si prat mam to taky tak 😉

14. bře 2018

Jee.. Asi bych ji ve výtahu zmalovala jeste vic než byla.. Co to je za nazor Boze? Ze kdyz mas 4 deti tak to nezvladas? Děda byl z 15-ti deti.. Co měly říkat ony.. 😂 ja mam deti dvě a obcas mam taky pocit ze selzu.. Ze se Te to dotklo se nedivím.. Ale hod to ta hlavu.. Zrovna od slepice s jedním dítětem to sedí..

14. bře 2018

Taky bych to neresila. Moje blizka kamaradka ma 4 deti taky a jeste jen holky, kdybys videla, co na ni lidi maji za reci, jako chudak chlap a tak.. Pritom on je rad, holcicky si pral. On asi kazdy nekdy udela nejaky soud, ale vetsinou jen z hlouposti. Bud na sebe pysna!

14. bře 2018

Patrila jsem do skupiny fiflena dokud si nas syn nenasel ve skolce nejlepsiho kamarada 🙂 je treti ze ctyr deti. Jeho maminka je uzasna a kolikrat me vyvede z meho zoufaleho udoli dvou deti nejakou super hlaskoradou. Nikdo nezna tvou situaci ale soudit se da rychleji nez myslet.... Muzu priblizit i dalsi myslenkove pochody fifleny :D

14. bře 2018

Nase mama se o nas starala vzorne,meli jsme vzdy vse,co jsme potrebovali,nouzi ani nedostatkem lasky jsme netrpeli.A aspon jsme se naucili skromnosti a rozdelit se vzdy o vse se sourozenci.

14. bře 2018

Jak říkà indiábské přísloví: "Obuj si mé boty, ujdi v nich to co ja a pak mě suď."

14. bře 2018

Pravdu má ta nade mnou, která píše o tom, že s dětmi přijdou i pochybnosti o správnosti našeho konání a ty pochybnosti jsou u jednoho jako u 4. Děti mám 3, u třetího jsem si myslela, že už mě nic nepřekvapí a ejhle, spousta věcí byla najednou jinak🙂 Mám další kamarádky se 3 dětma a když jdeme náhodou s tou smečkou na hřiště, je to docela legrace a lidi se po nás fakt dívají🙂 Nevadí mi to, bavíme se tím. Jsem zvyklá, jako učitelka si musím poradit i s víc dětma.

14. bře 2018

Mě přijde naopak že čim víc dětí maminka má, tím líp to logisticky zvládá, naopak je spousta maminek s jedním dítětem která to naprosto nezvládá a nic nestíhá navzdory jednorázovým plenám, hotovým příkrmům, myčkám, sušičkám a jiným udělátkám pro ušetření času 😀

14. bře 2018

@cabadajovimah tak to by mě teda zajímalo, pár takových myšlenkových pochodů fifleny 😀😀

14. bře 2018

Jedním slovem k tomu, co cítím k matkám tří a více dětí - obdiv! 😀

14. bře 2018

@koncita " njn pri 4 detech asi nezbyvaji penize ani na prasek na prani" :D a tak... cim lip a cim vic maminek z velkych rodin znam tim mene podobnych napadu mam 🙂

14. bře 2018

@cabadajovimah 😀 člověk se furt učí co? 😀

14. bře 2018

Já měla pochyby i s jedním natož se čtyřma 🙂 na všechny se vykaslete, stejne je potom každému úplně h***o, jen vy sama víte jak se o deti staráte nebo nestarate 🙂 mě spis vadi známa která má tri deti ze nám stále predhazuje ze oni mají tri a my jenom jedno ... 🤦‍♂️

14. bře 2018

Mame cerstve druhe, dle nekterych jsme to druhe ani nemeli chtit nebot prvni se narodil s postizenim. . . Takze ono je jedno kolik deti mas, okoli to ne vzdy vidi jako ten spravny pocet. Ja jsem rada ze je mam, to jak starsi sveho bratra je naprosto uzasne. . . Chteli jsme dve deti a to druhe prislo po setsakrametsky obtiznem snazeni.

14. bře 2018

mám jedno a taky občas cítím, že ji nezvládám... 😀 má 4, děsím se puberty 😀

14. bře 2018

mam tri a klidne bych si dala dalsi 🙂))) ve skolce pi uc rikaji,ze je mame slune vychovane-tak snad jo,ale nekdy bych je taky vystrelila na mars 🙂))) ale presne-jsem taky ucitelka zvykla pacifikovat mnohem vetsi hordu deti 🙂)))) velkym rodinam fandim 🙂)))

14. bře 2018

Tohle vůbec není o počtu dětí, ale spíš o srážce s blbcem.. všechno co vybočuje z normy (třeba tím počtem) zaujme a hloupej člověk má potřebu se vůči tomu nějak vymezit. A zrovna do mateřství se cítí být povolaní kecat všichni, každej ví nejlíp, kolik dětí a jak vychovávat a co je ideál 🙂 Tomu se snad žádná matka nevyhne, ať už jedinacka nebo smečky, ale ta s tou smečkou je víc na ráně

14. bře 2018
lucaz
autor

Holky děkuju za úžasné a hojné reakce. Jak jsem psala, i když mi to ne vždy jde úplně,sama si to nějak neberu, ale začíná mě to rozčilovat kvůli dceři. Dovedu si představit, že teď(i když ji pochopitelně sourozenci občas štvou) je ráda, že žije ve velké rodině, ale jestli z ní budou dělat chudinku, nebo jí to předhazovat, začne tenhle přístup brát za svůj. A to bych teda nerada😕

16. bře 2018

Začni psát komentář...

Odešli