#test_tescoma Ne že bych si připadala jako odborník na bílkovou polevu, ale po četných dotazech, jak a čím jsem zdobila perníčky, přidávám recept, podle kterého jsem při zdobení postupovala já.
    140 g moučkového cukru
    1 lžička bramborového škrobu
    pár kapek citrónové šťávy
    1 bílek z vejce velikosti M

    Cukr jsem odvážila a nasypala do misky, k tomu přidala škrob. Tuto směs jsem přes jemné sítko přesívala do jiné mísy. Krystalky, které mi zůstávaly v sítku, jsem vyhazovala. Když jsem měl přesypáno, opakovala jsem tento proces ještě dvakrát. Pokud máte v cukru stále hodně krystalků, klidně přesijte ještě víckrát.
    Přes sítko jsem nakapala trochu citrónové šťávy.
    Do sítka jsem vyklepla bílek. Vytáhla jsem tužší části a blánu.
    Tyčovým šlehačem jsem chvilku vše šlehala, až mi vznikla konzistentní téměř tuhá hmota.
    Do zdobícího pera jsem dala hrot č. 1, zašroubovala a pero napěchovala pomocí lžičky bílkovou polevou. Průběžně jsem pero stlačovala, aby se hmota spojila. Pero jsem uzavřela, stlačovala a otáčela pístem tak, abych vytlačila vzduch.
    Na zdobení jsem si připravila k ruce mokrý hadřík, abych měla do čeho utírat hrot a případnou tekoucí polevu. Kdo chce precizní práci, ať si připraví i malý štěteček a vodu, aby mohl dělat korekce, pokud budou potřeba. Při ruce jsem měla i čistítko, abych mohla hrot občas prošťouchnout. No a pak už jsem si udělala klid a dobrou pohodu a zdobila jsem.