#test_tescoma Malá ochutnávka špaldových celozrnných perníčků a rovnou i s receptem 🙂
Suroviny:
400 g hladké celozrnné špaldové mouky
75 g másla
2 vejce + 1 na potření
140 g moučkového cukru
2 lžíce tekutého medu
1 lžička jedlé sody
2 lžičky perníkového koření
1/2 lžičky skořice
2 lžičky kakaa
Postup:
Sypké suroviny přesypte přes síto do mísy, přidejte zbytek surovin a zpracujte těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte aspoň 1 den odpočinout.
Těsto vyválejte na pomoučeném vále na placku o výšce asi 0,5 cm a vykrajujte požadované tvary. Pečte na plechu s pečícím papírem asi 15 minut (záleží na tloušťce těsta a velikosti tvarů, raději si troubu hlídejte).
Rozšlehejte vejce a potírejte jím perníčky ihned po vytažení z trouby. Budou pak krásně lesklé.