#test_tescoma Malá ochutnávka špaldových celozrnných perníčků a rovnou i s receptem 🙂

    Suroviny:
    400 g hladké celozrnné špaldové mouky
    75 g másla
    2 vejce + 1 na potření
    140 g moučkového cukru
    2 lžíce tekutého medu
    1 lžička jedlé sody
    2 lžičky perníkového koření
    1/2 lžičky skořice
    2 lžičky kakaa

    Postup:
    Sypké suroviny přesypte přes síto do mísy, přidejte zbytek surovin a zpracujte těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte aspoň 1 den odpočinout.
    Těsto vyválejte na pomoučeném vále na placku o výšce asi 0,5 cm a vykrajujte požadované tvary. Pečte na plechu s pečícím papírem asi 15 minut (záleží na tloušťce těsta a velikosti tvarů, raději si troubu hlídejte).
    Rozšlehejte vejce a potírejte jím perníčky ihned po vytažení z trouby. Budou pak krásně lesklé.