1 / 1

    Mozna se zeptam blbe, ale jiny gulas se detem bojis davat? Nerypu, jen me zajima pro jim gulas nedavat. Chápu, ze s chilli ne, to je jasny, ale i skrz nejakou jinou surovinu?

    5. říj 2022

    @kristynkal já bych asi úplně malým dětem guláš co dělá.manzel taky nedala. Dává opravdu hodně cibule a to bych se bála, že by bolelo břicho. Ale třeba pětiletý už ho jí 😁

    5. říj 2022

    @kristynkal co jsem právě viděla, tak jsou lidi zvyklí hodně jej překořenit a dokonce dávat i bujón...
    Já tím, že tam dávám ten protlak, tak mi stačí už jen bylinky...
    Dala jsem tam i méně cibule.
    Maso je libové ne žádná kližka.
    Takže bych řekla, že celé je to takové odlehčenější ☺️

    5. říj 2022

    @kristynkal hodně lidí dává tolik cibule co masa, což je úplně blbě, ale jejich věc, pak bych asi do roka a půl zhruba nedala, po tom už úplně s klidem.
    No a bujón já třeba dávám úplně normálně, děláme si teda domácí, ale i kdyby ne, tak od těch 2 let by normálně ten guláš dostaly.
    Nicméně někdo to prostě řeší víc, někdo méně.

    5. říj 2022

    @kristynkal Delam normalni gulas podle Romana Vanka a podle me je uplne babyfriendly🙂 Jako jestli nekdo bere, ze do gulase patri bujon, tak to pak mozna jo😬

    5. říj 2022

    @leniczka23 Úplně blbě 🤣🤣🤣 ale každého věc. Proč vždycky každý, kdo dost nevybíravě shodí něčí model, následně napíše "každého věc" 🙈

    5. říj 2022

    @levandulovy_caj A co je spatne na bujonu, kdyz je bez glutamatu? Nemyslim do gulase, ale vseobecne.

    5. říj 2022

    @martiniquest bujón sám o sobě nemusí být špatný. Též jej používám. Ale třeba v tomto případě mi to přijde spíš kontraproduktivní. Když se dělá vývar třeba z kila masa a ještě se do něj dá bujón, tak se to lehce přežene s chutí a dost často i se solí

    5. říj 2022
    Autor komentář smazal

    @mourovatakocka mám doma kuchaře a velmi dobrého, takže to myslím z tohoto hlediska.
    Koukám, že jsem se asi trefila a zrovna takový guláš děláte 🤣
    A copak to není každého věc? Je.
    Já si zas říkám, proč lidi nejsou schopní respektovat cizí názory, i když s nimi nesouhlasí.😉

    5. říj 2022

    @mourovatakocka jo a pro upřesnění, nikde nepíšu, že takový guláš není dobrý, dělala ho takto řeba moje bývalá tchýně a byl.to jeden z těch lepších gulášů co jsem jedla.

    5. říj 2022

    @leniczka23 muzu se zeptat, jak si delas bujon?

    5. říj 2022

    @leniczka23 mě spíš zajímá ten domácí bujón..můžu poprosit recept?

    5. říj 2022

    @leniczka23 Tak z prohlášení, že je něco blbě, ten respekt k cizímu názoru vyloženě stříká.

    5. říj 2022

    @kodyna
    @hlukacz holky zítra hodím, jdu uspávat a nevím jestli vůbec vylezu ještě. Budu na to myslet.😉

    5. říj 2022

    Jejda, holky, však ten bujón tolik neřešte... Spíš jsem tak trochu narážela na to, že guláš nemá takovou pověst o vhodnosti pro děti, tak jsem chtěla říct, že se dá udělat tak, aby byl vhodný...

    Guláš má u nás velký úspěch a to i u naší Sárinky, která jen tak něco nevezme do pusy ☺️

    5. říj 2022

    "Zakladem je rajcatovy protlak" to ale pak neni gulas, ale rajska, ne?

    5. říj 2022

    @bucifalek moje tchýně se taky divila, že dávám protlak ☺️
    Bez toho protlaku je to takové jalovější...
    A i ve vícero receptech je to používané.
    Já to třeba vůbec necítím jako rajskou. Za sebe určitě doporučuji to vyzkoušet 🙂

    5. říj 2022

    Zrovna ten Vanek tam ma jak stejny pomer cibule/maso, tak protlak a vubec mi neprijde, ze by to varil blbe🙂 Protlak je ok🙂

    5. říj 2022

    @felixfelicis z kuchařek Romana Vaňka vařím nejčastěji...
    Mám tři a Ježíšek nejspíš donese další ☺️

    5. říj 2022

    @levandulovy_caj jake? Ja mam jen Poklady ceske kuchyne (to jedu porad) a Zeleninu (tam jen nekolik receptu). Ktere jsou jeste dobre?

    5. říj 2022

    @felixfelicis klenoty klasické evropské kuchyně, sladké poklady, sladké poklady a taky tu českou kuchyni 🙂

    5. říj 2022