@kristynkal já bych asi úplně malým dětem guláš co dělá.manzel taky nedala. Dává opravdu hodně cibule a to bych se bála, že by bolelo břicho. Ale třeba pětiletý už ho jí 😁
@kristynkal co jsem právě viděla, tak jsou lidi zvyklí hodně jej překořenit a dokonce dávat i bujón...
Já tím, že tam dávám ten protlak, tak mi stačí už jen bylinky...
Dala jsem tam i méně cibule.
Maso je libové ne žádná kližka.
Takže bych řekla, že celé je to takové odlehčenější ☺️
@kristynkal hodně lidí dává tolik cibule co masa, což je úplně blbě, ale jejich věc, pak bych asi do roka a půl zhruba nedala, po tom už úplně s klidem.
No a bujón já třeba dávám úplně normálně, děláme si teda domácí, ale i kdyby ne, tak od těch 2 let by normálně ten guláš dostaly.
Nicméně někdo to prostě řeší víc, někdo méně.
@kristynkal Delam normalni gulas podle Romana Vanka a podle me je uplne babyfriendly🙂 Jako jestli nekdo bere, ze do gulase patri bujon, tak to pak mozna jo😬
@leniczka23 Úplně blbě 🤣🤣🤣 ale každého věc. Proč vždycky každý, kdo dost nevybíravě shodí něčí model, následně napíše "každého věc" 🙈
@levandulovy_caj A co je spatne na bujonu, kdyz je bez glutamatu? Nemyslim do gulase, ale vseobecne.
@martiniquest bujón sám o sobě nemusí být špatný. Též jej používám. Ale třeba v tomto případě mi to přijde spíš kontraproduktivní. Když se dělá vývar třeba z kila masa a ještě se do něj dá bujón, tak se to lehce přežene s chutí a dost často i se solí
@mourovatakocka mám doma kuchaře a velmi dobrého, takže to myslím z tohoto hlediska.
Koukám, že jsem se asi trefila a zrovna takový guláš děláte 🤣
A copak to není každého věc? Je.
Já si zas říkám, proč lidi nejsou schopní respektovat cizí názory, i když s nimi nesouhlasí.😉
@mourovatakocka jo a pro upřesnění, nikde nepíšu, že takový guláš není dobrý, dělala ho takto řeba moje bývalá tchýně a byl.to jeden z těch lepších gulášů co jsem jedla.
@leniczka23 muzu se zeptat, jak si delas bujon?
@leniczka23 mě spíš zajímá ten domácí bujón..můžu poprosit recept?
@leniczka23 Tak z prohlášení, že je něco blbě, ten respekt k cizímu názoru vyloženě stříká.
Jejda, holky, však ten bujón tolik neřešte... Spíš jsem tak trochu narážela na to, že guláš nemá takovou pověst o vhodnosti pro děti, tak jsem chtěla říct, že se dá udělat tak, aby byl vhodný...
Guláš má u nás velký úspěch a to i u naší Sárinky, která jen tak něco nevezme do pusy ☺️
"Zakladem je rajcatovy protlak" to ale pak neni gulas, ale rajska, ne?
@bucifalek moje tchýně se taky divila, že dávám protlak ☺️
Bez toho protlaku je to takové jalovější...
A i ve vícero receptech je to používané.
Já to třeba vůbec necítím jako rajskou. Za sebe určitě doporučuji to vyzkoušet 🙂
Zrovna ten Vanek tam ma jak stejny pomer cibule/maso, tak protlak a vubec mi neprijde, ze by to varil blbe🙂 Protlak je ok🙂
@felixfelicis z kuchařek Romana Vaňka vařím nejčastěji...
Mám tři a Ježíšek nejspíš donese další ☺️
@levandulovy_caj jake? Ja mam jen Poklady ceske kuchyne (to jedu porad) a Zeleninu (tam jen nekolik receptu). Ktere jsou jeste dobre?
@felixfelicis klenoty klasické evropské kuchyně, sladké poklady, sladké poklady a taky tu českou kuchyni 🙂
Mozna se zeptam blbe, ale jiny gulas se detem bojis davat? Nerypu, jen me zajima pro jim gulas nedavat. Chápu, ze s chilli ne, to je jasny, ale i skrz nejakou jinou surovinu?