Suroviny: 125 g moučkového cukru 60 g změklého másla 2 vejce 250 g hladké mouky 2 lžičky kypřicího prášku 250 ml smetany ke šlehání (33 %) 100 g rozinek namočených v rumu
Postup: Troubu předehřejeme na 175 °C. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a zašleháme vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Důkladně promícháme. Nakonec přidáme smetanu a rozinky. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy tak, aby sahalo zhruba 1 cm pod okraj. Pečeme zhruba 35 minut (podle trouby).
Suroviny:
125 g moučkového cukru
60 g změklého másla
2 vejce
250 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
250 ml smetany ke šlehání (33 %)
100 g rozinek namočených v rumu
Postup:
Troubu předehřejeme na 175 °C. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a zašleháme vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Důkladně promícháme. Nakonec přidáme smetanu a rozinky. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy tak, aby sahalo zhruba 1 cm pod okraj. Pečeme zhruba 35 minut (podle trouby).