13 / 97
    Zapečený lilek plněný zeleninovou směsí a sypaný dýňovými a slunečnicovými semínky

    Toto jídlo má sice tvar ryby, ale ve skutečnosti je to lilek :o) Poté, co mi z jiného vaření zbyl kus bílé ředkve, jsem se rozhodla zaimprovizovat a připravit jídlo tzv. „co dům dal“.

    Suroviny: lilek rozkrojený napůl a vydlabaný, olivový olej, cibule, česnek, půl cukety, kus bílé ředkve, tymián, sůl, pepř, slunečnicová a dýňová semínka na posypání.

    Postup: Troubu předehřejeme na 170 °C. Lilky vložíme na plech s pečicím papírem a potřeme je olivovým olejem. Na pánvi osmahneme na oleji cibulku, pokrájený česnek, nastrouhanou cuketu, nastrouhanou bílou ředkev, vydlabané vnitřky lilků. Chvíli restujeme a pak přidáme tymián, sůl a pepř. Směsí naplníme lilky. Posypeme je semínky a pečeme do změknutí (u mě to bylo 20 minut).

    19. kvě 2016