1 kelímek bílého jogurtu 1 kelímek polohrubé mouky či špaldové (přip. napůl) + na formu 1⁄2 kelímku třtinového cukru 1⁄2 kelímku oleje nebo rozpuštěného másla + na formu 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva 1 vejce rybíz Na drobenku 100 g hrubé mouky, 80 g másla, 80 g krupicového cukru (přidala jsem sekané mandle) Předehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte jogurt, mouku, cukr, tuk, kypřicí prášek a vejce. Těsto rozetřete do vymazané a vysypané koláčové formy a poklaďte ovocem. Přísady na drobenku promněte a nasypte ji na koláč. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut, až drobenka zezlátne.
1 kelímek bílého jogurtu
1 kelímek polohrubé mouky či špaldové (přip. napůl) + na formu
1⁄2 kelímku třtinového cukru
1⁄2 kelímku oleje nebo rozpuštěného másla + na formu
1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
1 vejce
rybíz
Na drobenku
100 g hrubé mouky, 80 g másla, 80 g krupicového cukru (přidala jsem sekané mandle)
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte jogurt, mouku, cukr, tuk, kypřicí prášek a vejce. Těsto rozetřete do vymazané a vysypané koláčové formy a poklaďte ovocem. Přísady na drobenku promněte a nasypte ji na koláč. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut, až drobenka zezlátne.