Mám takovou radost, že se krásně vyklopila! Aneb recept na pomerančovou bábovku s čokoládou.

    Ingredience:
    220g hladké mouky
    30g bramborového škrobu (Solamyl, Amylon)
    3 vejce
    120g másla nebo Hery
    100g cukru
    3 vrchovaté lžíce pomerančové marmelády
    130 ml pomerančové šťávy
    100g hořké čokolády
    1 prášek do pečiva
    Nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče a jednoho citrónu.

    Postup:
    Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou. Změklé máslo vymícháme s cukrem a žloutky, přimícháme marmeládu a kůru. Postupně přidáme pomerančovou šťávu
    a nakonec mouku smíchanou se škrobem a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků a kousky čokolády. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů, po 15 minutách snížíme teplotu na 170 stupňů a dopečeme dalších 35-40 minut.

    Perfektní sladká tečka po nedělním obědě.