Mám takovou radost, že se krásně vyklopila! Aneb recept na pomerančovou bábovku s čokoládou.
Ingredience:
220g hladké mouky
30g bramborového škrobu (Solamyl, Amylon)
3 vejce
120g másla nebo Hery
100g cukru
3 vrchovaté lžíce pomerančové marmelády
130 ml pomerančové šťávy
100g hořké čokolády
1 prášek do pečiva
Nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče a jednoho citrónu.
Postup:
Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou. Změklé máslo vymícháme s cukrem a žloutky, přimícháme marmeládu a kůru. Postupně přidáme pomerančovou šťávu
a nakonec mouku smíchanou se škrobem a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků a kousky čokolády. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů, po 15 minutách snížíme teplotu na 170 stupňů a dopečeme dalších 35-40 minut.
Perfektní sladká tečka po nedělním obědě.