Dnes se jelo na kolaudaci k mojí sestřenici. A ke správné kolaudaci patří dary, hlavně ty v tekuté podobě.
U nás se moc nepije, ale rádi alkohol vyrábíme. Naše milá paní sousedka má úžasný jabloňový sad. A náš děda jí s nim pomáhá. Takže každý rok odvezeme zhruba tunu jablek do Chlumína a máme z toho skvělou jabkovici a nejúžasnější mošt.
Z jabkovice náš děda vyrábí Břežanskou meducínu (recept na konci), která opravdu kudy teče, tudy léčí. A my s hlavním Koťatovičem vyrábíme Višnatu aneb jak tomu také říkáme - tlamolep pro dámy..
Tentokrát jsme přidali i domácí meduňkovou a bezinkovou šťávu ( na ty budou recepty až v sezóně..)
Tak tedy recept na dědovo Břežanskou meducínu;
1,5 litru 50% jabkovice
1 litr tekutého medu
Šťáva z 1,5kg citronů (přecedit přes plátýnko nebo velmi jemný cedník)
Vše smícháme a podáváme dle potřeby nebo výdrže 😀😀
#kolaudace