Recept: 📝VÝPEČKY: Krůtí stehenní maso (0,5 kg),drcený kmín, sůl, pepř, lahůdkové droždí, česnek (4 stroužky), voda. Maso nakrájejte na větší kostky, ochuťte, česnek prolisujte, podlijte vodou a dejte pect do trouby na 180 - 200 st. Cca 40 minut. V průběhu prelivejte a podlivejte. 📝Cuketové zelí: Menší cuketa, cibule, brambora, sůl, mletý kmín, pepř, třtinový cukr - 1-2 čajové lžičky, voda, ocet. Cuketa nastrouhejte i se slupkou, cibuli nakrájejte na malé kousky, bramboru nastrouhejte na jemno. Do hrce dej trošku oleje a nech vzpěnit cibulku, přidej cuketu, chvíli restuj a podlij tochu vodou, aby se mohla dusit, přidej bramboru - zelí krásně zahustí. Osol, opepří, přidej koření, cukr a ocet podle chuti. 📝Polentový knedlík: Instantní nebo klasická polenta - uvař podle návodu, já použila instantní, dej do hrnečků nebo například formy na chlebík a nech trochu vychladnout. TIP: je dobré udělat s předstihem (den předem nebo ráno) - je pak tužší a stačí jen ohřát jako klasický knedlík. Dejte vědět, jak vám chutnalo 🙂
Recept: 📝VÝPEČKY: Krůtí stehenní maso (0,5 kg),drcený kmín, sůl, pepř, lahůdkové droždí, česnek (4 stroužky), voda. Maso nakrájejte na větší kostky, ochuťte, česnek prolisujte, podlijte vodou a dejte pect do trouby na 180 - 200 st. Cca 40 minut. V průběhu prelivejte a podlivejte. 📝Cuketové zelí: Menší cuketa, cibule, brambora, sůl, mletý kmín, pepř, třtinový cukr - 1-2 čajové lžičky, voda, ocet. Cuketa nastrouhejte i se slupkou, cibuli nakrájejte na malé kousky, bramboru nastrouhejte na jemno. Do hrce dej trošku oleje a nech vzpěnit cibulku, přidej cuketu, chvíli restuj a podlij tochu vodou, aby se mohla dusit, přidej bramboru - zelí krásně zahustí. Osol, opepří, přidej koření, cukr a ocet podle chuti. 📝Polentový knedlík: Instantní nebo klasická polenta - uvař podle návodu, já použila instantní, dej do hrnečků nebo například formy na chlebík a nech trochu vychladnout. TIP: je dobré udělat s předstihem (den předem nebo ráno) - je pak tužší a stačí jen ohřát jako klasický knedlík. Dejte vědět, jak vám chutnalo 🙂