1 / 1

    U nas taky vedou marcipanove. Pecete sama? Jestli jo dejte tip na výrobu kvalitního marcipanu 😉 dekuji

    28. říj 2018

    @kanovnice
    240 g cukru moučka
    240 g mandlí
    2 bílky
    1 lžíce medu
    Postup: Nejprve spaříme a následně dobře oloupeme mandle. Necháme je dobře proschnout a rozmixujeme na jemný prášek. Nastrouhané mandle důkladně smícháme s cukrem a postupně k nim vmícháme bílky. Vzniklou hmotu pořádně propracujeme, až nám drží pohromadě a nedrobí se. Do těsta vpracujeme také lžíci medu. Takto vzniklý pravý marcipán zabalíme do potravinářské fólie a necháme pár hodin v lednici.

    28. říj 2018

    @alneka dekuji moc... vyzkouším u nas všichni narvu pak milujeme... a je bílý?

    28. říj 2018

    @kanovnice světlý po mandlích, nažloutlý. Marcipán s ohledem na složení není bílý, to jedině potahovka.

    28. říj 2018

    @alneka a jaké množství z jedné dávky to je? Když s tím budu chtít protáhnout dort misto fondanu. Chápu že nemůže být uplne bílý... každopádně barvit se normalne da...

    29. říj 2018

    @kanovnice tak je toho půl kila, takže na maličký to je. Na kolo 25 cm o výšce 10 cm potřebuješ už ale okolo kila.

    29. říj 2018

    @alneka Dekuji moc

    29. říj 2018