13 / 13
    ♥Krémové rizoto se sušenými rajčaty a sýrem Grana Padano♥

    RECEPT Z KUCHAŘKY LIDL (ROMAN PAULUS)'

    200g rýže arborio
    50g cibule
    olivový olej
    sůl
    100ml suchého bílého vína (vynechala jsem)
    30g sýru Grana Padano
    30g studeného másla
    cca 500ml kuřecího vývaru
    rukala, bazalka, sýr Grana Padano na ozdobu

    Na olivovém oleji orestujeme cibuli. Když je skleněná, přisypeme neomytou rýži a cca 1 minutu restujeme. V tuto chvíli pokud chceme, přidáme bílé víno a chvilku necháme redukovat. Pokud ne, začneme ihned zalévat kuřecím vývarem. Vždy zalijeme jen lehce na rýži a promícháváme. Vaříme cca 18-20 minut, aby byla Al dente. Poté přimíchám máslo a ochutíme sýrem Grana padano. Podáváme v hlubokém talíři s kousky sešeným rajčat, ozdobené bazalkou a rukolou a posypaný sýrem Grana Padano. Je to lahoda'!!!!

    11. zář 2015