200g rýže arborio 50g cibule olivový olej sůl 100ml suchého bílého vína (vynechala jsem) 30g sýru Grana Padano 30g studeného másla cca 500ml kuřecího vývaru rukala, bazalka, sýr Grana Padano na ozdobu
Na olivovém oleji orestujeme cibuli. Když je skleněná, přisypeme neomytou rýži a cca 1 minutu restujeme. V tuto chvíli pokud chceme, přidáme bílé víno a chvilku necháme redukovat. Pokud ne, začneme ihned zalévat kuřecím vývarem. Vždy zalijeme jen lehce na rýži a promícháváme. Vaříme cca 18-20 minut, aby byla Al dente. Poté přimíchám máslo a ochutíme sýrem Grana padano. Podáváme v hlubokém talíři s kousky sešeným rajčat, ozdobené bazalkou a rukolou a posypaný sýrem Grana Padano. Je to lahoda'!!!!
RECEPT Z KUCHAŘKY LIDL (ROMAN PAULUS)'
200g rýže arborio
50g cibule
olivový olej
sůl
100ml suchého bílého vína (vynechala jsem)
30g sýru Grana Padano
30g studeného másla
cca 500ml kuřecího vývaru
rukala, bazalka, sýr Grana Padano na ozdobu
Na olivovém oleji orestujeme cibuli. Když je skleněná, přisypeme neomytou rýži a cca 1 minutu restujeme. V tuto chvíli pokud chceme, přidáme bílé víno a chvilku necháme redukovat. Pokud ne, začneme ihned zalévat kuřecím vývarem. Vždy zalijeme jen lehce na rýži a promícháváme. Vaříme cca 18-20 minut, aby byla Al dente. Poté přimíchám máslo a ochutíme sýrem Grana padano. Podáváme v hlubokém talíři s kousky sešeným rajčat, ozdobené bazalkou a rukolou a posypaný sýrem Grana Padano. Je to lahoda'!!!!