1 středně velká cibule 5 stroužků česneku kousek másla 2 lžíce hladké mouky půl balení mražených špenátových listů (kupuji v lídlu) smetana na vaření sůl, čerstvě namletý pepř
Postup: Na kousku másla orestuji celou cibuli, když je lehce zlatavá přidám na plátky pokrájený česnek a krátce orestuji, aby česnek nezhořkl. Poté zapráším 2 lžícemi hladké mouky a jíšku krátce zapražím. Zaliji vodou či vývarem, přihodím půl balení mražených špenátových listů a nechám povařit cca 15 minut. Poté stáhnu z ohně, vše důkladně rozmixuji, přiliji smetanu, dochutí solí, pepřem a případně ještě prolisovaným česnekem a ještě krátce povařím.
RECEPT:
1 středně velká cibule
5 stroužků česneku
kousek másla
2 lžíce hladké mouky
půl balení mražených špenátových listů (kupuji v lídlu)
smetana na vaření
sůl, čerstvě namletý pepř
Postup:
Na kousku másla orestuji celou cibuli, když je lehce zlatavá přidám na plátky pokrájený česnek a krátce orestuji, aby česnek nezhořkl. Poté zapráším 2 lžícemi hladké mouky a jíšku krátce zapražím. Zaliji vodou či vývarem, přihodím půl balení mražených špenátových listů a nechám povařit cca 15 minut. Poté stáhnu z ohně, vše důkladně rozmixuji, přiliji smetanu, dochutí solí, pepřem a případně ještě prolisovaným česnekem a ještě krátce povařím.