Tohle miluju, jeste davam zelene fazolky a jarni cibulku i s nati
Mohu se zeptat, špalda je ale přece ze pšenice, tudíž obsahuje lepek, a co jsem se dočetla, tak se pšenice má vyřadit úplně, jak to tedy je prosím?
@kamcatka00 špalda co jsem četla má kvalitnější lepek a je mnohem vhodnější než klasická mouka 😉 A v celozrnné verzi tuplem 😉 Chce to zkoušet, co vám sedne 😉
RECEPT
půl hrnku špaldového kuskusu
1 středně velká cuketa
cibule
česnek
rýžová smetana
trošku tvrdého sýru (ale fakt jen trošku) 😀 ale samozřejmě to jde i bez něj, ale já si nemohla pomoct 😀 😀 😀
Kuskus osolím a zaliji horkou vodou a nechám pod talířkem nabobtnat. Na oleji orestuji cibuli, česnek, přidám nahrubo nastrouhanou cuketu, sůl, pepř - restuji cca 5-10 minut. Poté zaliji troškou rýžové "smetany". Do směsi přimíchám kuskus, řádné promíchám a je hotovo.