RECEPT: Ragů z mletého masa - klasika, jak když děláte boloňskou. Takže na oleji orestovat středně velkou cibuli, když je zlatá, přidat orestovat stroužek česneku. Na to dát mleté maso, zarestovat, osolit, posypat provensálskými bylinkami a chvíli restovat, dokud se maso nebude krásně rozpadat. Poté zalít protlakem a konzervou sekaných rajčat. Podusit cca 10+15 minut, poté dochuti česnekem a solí, pokud jsou rajčata hodně kyselá případně osladit. BEŠAMEL: cca 50g másla rozpustím, přidám cca 2 lžíce hladké mouky a lehce a krátce zapražím. zaliji vodou. Počkám jak omáčka zhoustne. Lehce povařím, poté dochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem. POSTUP : na dno pekáčku vyskládáme lasagne, naliji ragů z mletého masa, naliji bešamel, posypu lehce sýrem a znovu vrstvím. Končím pláty lasagní, které posypu sýrem nebo mozarellou. Dám zapéct na 180 stupňů na cca 35 minut.
RECEPT: Ragů z mletého masa - klasika, jak když děláte boloňskou. Takže na oleji orestovat středně velkou cibuli, když je zlatá, přidat orestovat stroužek česneku. Na to dát mleté maso, zarestovat, osolit, posypat provensálskými bylinkami a chvíli restovat, dokud se maso nebude krásně rozpadat. Poté zalít protlakem a konzervou sekaných rajčat. Podusit cca 10+15 minut, poté dochuti česnekem a solí, pokud jsou rajčata hodně kyselá případně osladit. BEŠAMEL: cca 50g másla rozpustím, přidám cca 2 lžíce hladké mouky a lehce a krátce zapražím. zaliji vodou. Počkám jak omáčka zhoustne. Lehce povařím, poté dochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem. POSTUP : na dno pekáčku vyskládáme lasagne, naliji ragů z mletého masa, naliji bešamel, posypu lehce sýrem a znovu vrstvím. Končím pláty lasagní, které posypu sýrem nebo mozarellou. Dám zapéct na 180 stupňů na cca 35 minut.