RECEPT : Je z mé hlavy, tak jak ji vařím já. Vezmu kousek kuřete (stačí hřbet), zaliju vodou, více osolím, přidám pár kuliček pepře, nového koření a jeden bobkáč, zasypu mraženou zeleninou dle chuti a dám vařit. Mezitím si přeberu cca 4 vrchovaté hrsti čočky a namočím je do horké vody. Když je kuře uvařené, vyjmu ho, s ním i koření, přisypu čočku a vařím dozměknutí. Z hřbetu oberu masíčko, nakrájím ještě najemno kousek uzeného a zahustím jíškou z hladké mouky. Doporučuji jíšku dělat ze sádla nebo z másla, z oleje to není vůbec ono. Po zahuštění dochutím česnekem a trošku majoránky. Díky kvalitnímu vývaru není již potřeba nikterak dochucovat 🙂
RECEPT : Je z mé hlavy, tak jak ji vařím já. Vezmu kousek kuřete (stačí hřbet), zaliju vodou, více osolím, přidám pár kuliček pepře, nového koření a jeden bobkáč, zasypu mraženou zeleninou dle chuti a dám vařit. Mezitím si přeberu cca 4 vrchovaté hrsti čočky a namočím je do horké vody. Když je kuře uvařené, vyjmu ho, s ním i koření, přisypu čočku a vařím dozměknutí. Z hřbetu oberu masíčko, nakrájím ještě najemno kousek uzeného a zahustím jíškou z hladké mouky. Doporučuji jíšku dělat ze sádla nebo z másla, z oleje to není vůbec ono. Po zahuštění dochutím česnekem a trošku majoránky. Díky kvalitnímu vývaru není již potřeba nikterak dochucovat 🙂