Taky prosím o recept,zlato🙂
@barunkaberu
@katy28 Kočky, moc ráda 🙂 Snad vám bude chutnat jako nám, já už od té doby dělám jen tohle. Takže recept je takovýto: 2 kuřecí stehna dám vařit cca do 0,75l vody, přidám tam 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření a celého pepře, trošku více osolím (nevadí, když bude vývar lehce přesolený), dám do papiňáku a vařím cca 30 minut. Potom vývar sliju, maso oberu - BEZ KŮŽE!!! a nakrájím na kousíčku. V jiném hrnci si orestuji 1 větší cibuli, přidám obrané kuřecí maso, 1 žlutou papriku nakrájenou na kostičky, plechovka žampionů (ale můžou být i čerstvé), zasypu cca 3 pytlíčky rýže (používám klasickou parbolaid z lídlu - jen rozstříhám pytlíky), zaliju to vrchovatě tím vývarem z kuřete a dusím. Míchám, případně dolévám vývar. Těstě před koncem, když už je rýže téměř měkká přidám 1 skleničky Kunovjanky, kterou jsem nechala pořádně vykapat, zamíchám, vše vypnu a hrnec přiklopím talířem a nechám dojít. To je vše. Ale je to prostě slast 🙂 Je to takové to "mokré" rizoto, žádné sypké a díky kunovjance takové lehce "hospodské", nebo jak bych to nazvala. Ale je opravdu vynikající 🙂
@klaire22 Díky, určitě ho udělám!
akorát vařím 🙂 děkuji za inspiraci
jen jsme se olizovali, fakt boží recept 🙂 🙂 🙂 ještě jednou děkuji
co je prosím Kunovjanka a kde jí koupím? 🙂
ahá, děkuju moc 🙂
Tak dneska jdu do něho...Snad se povede 🙂
Diky moc za toto album paradni recepty uz sem kolikrat fakt v koncich co varit dneska sem koupila kujovjanku a zitra vyzkousim 🙂 dneska skusim kuskus s cuketou snad i nam to bude tak chutnat 🙂 a zkousela jsi nekdy rizoto z mletyho masa? To mame zase oblibeny my 🙂
@klaire22 no tak my mame leco domaci zavareny jako papriky rajcata atd... Ale muzes i kupovany a recept: osmahnu cibulku na to dam to mlety maso nejlip mix ochutim jako pepr sul klidne i nejaky jiny koreni co pouzivas treba gyros nebo tak neco a treba i trosku kecupu zalezi na chuti proste klasika🙂 a uvarim si ryzi taky pouzivame parboiled z lidlu ale ne pytlikovou ale krabicovou az je ryze hotova tak pak smicham s tou smesi abud jeste zapecu trochu v troube nebo nemusi a na horu posypu eidamem 🙂 ja v tom mam treba rada i zamichany suseny rajcata ale to uz je o chuti
Napíšeš mi recept prosím? 😀 vařit umím, ale prostě rizoto snad jako jediný nemám vychytaný...