Zkusím!!!
Krásné talíře! Kdepak jsi kupovala?
@brambuurka v Kiku 🙂
@klaire22 myslíš Kik nebo kika? 😀
@brambuurka KIK 🙂 talíř stál tuším kolem 80,- Kč, miska kolem 60? už si to přesně nepamatuji, tak abych nekecala.
@klaire22 díky 🙂
Joo, tu jsem dělala minulý týden a Naty jí slupla jak malinu 🙂
přeji pěkný večer. Je vidět, že vaříte s láskou 🙂. Recept mi nejde otevřít, nemohla by jste mi ho napsat třena do IP? Děkujiiii 🙂
@defs Já na něj znovu klikla a funguje. Ale pro jistotu Vám ho sem zkopíruji 🙂
Ingredience na 6 porcí:
1kg dužiny z dýně Hokkaidó
50g másla
1 střední cibule
2 stroužky česneku
1l zeleninového vývaru
2 bobkové listy
1/4 lžičky muškátového oříšku
15 ml citrónové šťávy
200g smetany (stačí 12% tuku)
sůl, pepř
---
300g slaniny
6 plátků toustového chleba + olej na osmažení (já radši používám obyčejný chleba a opékám nasucho, ale to je věc vkusu)
6 lžic zakysané smetany
Postup:
Na másle necháme zesklovatět cibuli nakrájenou najemno spolu s rozpláclými (však víte, jak to vždycky dělá Ital) stroužky česneku. Dýně se prý loupat nemusí, ale vzhledem k tuhosti slupky vždycky vyměknu a radši jí oloupu. Zbavíme jí semínek a pokrájíme na menší kostky. Z hrnce vyndáme česnek a naopak do hrnce dáme dýni. Chvilku jí opékáme a potom přilijeme horký vývar a citrónovou šťávu. Přidáme bobkový list, muškátový oříšek a osolíme, opepříme.
Přikryjeme pokličkou a vaříme asi tak půl hodiny, dokud dýně nezměkne. Sundáme hrnec ze sporáku, vyndáme bobkové listy a pořádně dýni rozmixujeme tyčovým mixérem. Do polévky vlijeme smetanu a už jen trochu prohřejeme a případně dochutíme.
Podáváme s opečenou slaninou, zakysanou smetanou a chlebovými krutonky.
a co s dyni maslovou? 😅
@janulka1980 kočko, asi by to šlo, nemám s ní vůbec zkušenost, já zkusila poprvé v životě právě tu hokkaido a od té doby zase nic 🙂 netuším, jaký je v nich rozdíl 🙂
@klaire22 skoda, lebo mam na nu hroznu chut 😉
Tady je recept : http://luciedvorakova.blogspot.cz/2010/11/dynov...