12 / 180
    Naprosto luxusní dýňová polévka ♥ Dělala jsem ji poprvé a určitě ne naposled :-)
    27. říj 2013

    Zkusím!!!

    27. říj 2013

    @katy28 fakt doporučuji. Já hledala ten pravý, až se mi nejvíc líbil tenhle a fakt je to teda lahoda převeliká 🙂

    27. říj 2013

    Krásné talíře! Kdepak jsi kupovala?

    27. říj 2013

    @brambuurka v Kiku 🙂

    27. říj 2013

    @klaire22 myslíš Kik nebo kika? 😀

    27. říj 2013

    @brambuurka KIK 🙂 talíř stál tuším kolem 80,- Kč, miska kolem 60? už si to přesně nepamatuji, tak abych nekecala.

    27. říj 2013

    @klaire22 díky 🙂

    27. říj 2013

    Joo, tu jsem dělala minulý týden a Naty jí slupla jak malinu 🙂

    25. lis 2013

    @snuflinka tahle je prostě luxusní, mám na ní zase chuť. Snad seženu dýni 🙂 Elince taky moc chutnala 🙂

    25. lis 2013

    přeji pěkný večer. Je vidět, že vaříte s láskou 🙂. Recept mi nejde otevřít, nemohla by jste mi ho napsat třena do IP? Děkujiiii 🙂

    8. led 2014

    @defs Já na něj znovu klikla a funguje. Ale pro jistotu Vám ho sem zkopíruji 🙂

    Ingredience na 6 porcí:
    1kg dužiny z dýně Hokkaidó
    50g másla
    1 střední cibule
    2 stroužky česneku
    1l zeleninového vývaru
    2 bobkové listy
    1/4 lžičky muškátového oříšku
    15 ml citrónové šťávy
    200g smetany (stačí 12% tuku)
    sůl, pepř
    ---
    300g slaniny
    6 plátků toustového chleba + olej na osmažení (já radši používám obyčejný chleba a opékám nasucho, ale to je věc vkusu)
    6 lžic zakysané smetany

    Postup:
    Na másle necháme zesklovatět cibuli nakrájenou najemno spolu s rozpláclými (však víte, jak to vždycky dělá Ital) stroužky česneku. Dýně se prý loupat nemusí, ale vzhledem k tuhosti slupky vždycky vyměknu a radši jí oloupu. Zbavíme jí semínek a pokrájíme na menší kostky. Z hrnce vyndáme česnek a naopak do hrnce dáme dýni. Chvilku jí opékáme a potom přilijeme horký vývar a citrónovou šťávu. Přidáme bobkový list, muškátový oříšek a osolíme, opepříme.
    Přikryjeme pokličkou a vaříme asi tak půl hodiny, dokud dýně nezměkne. Sundáme hrnec ze sporáku, vyndáme bobkové listy a pořádně dýni rozmixujeme tyčovým mixérem. Do polévky vlijeme smetanu a už jen trochu prohřejeme a případně dochutíme.
    Podáváme s opečenou slaninou, zakysanou smetanou a chlebovými krutonky.

    9. led 2014

    a co s dyni maslovou? 😅

    11. čer 2014

    @janulka1980 kočko, asi by to šlo, nemám s ní vůbec zkušenost, já zkusila poprvé v životě právě tu hokkaido a od té doby zase nic 🙂 netuším, jaký je v nich rozdíl 🙂

    11. čer 2014

    @klaire22 skoda, lebo mam na nu hroznu chut 😉

    11. čer 2014